Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad is een jaarlijks evenement in de prachtige Alkmaarse binnenstad. Het historische evenement opent haar poorten weer op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024.

Kaeskoppenstad Alkmaar, Kaaskoppenstad Alkmaar, KKS Alkmaar, evenementen in Alkmaar, Geschiedenis van Alkmaar, grootste evenement Alkmaar, Oude stad Alkmaar, Kaeskoppenstad met Kinderen

Kaeskoppenstad

Op 1 en 2 juni barst het Kaeskoppenstad festival weer los in d' Oude Binnenstad van Alkmaar. Dit jaar is het extra reden voor een feestje, want het is de 15e editie!

Langs het Luttik Oudorp en het Verdronkenoord zullen de bekende historische attracties van Kaeskoppenstad weer te beleven zijn. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d'Oude Stad, kijk je als bezoeker je ogen uit. 

Jubileumeditie met nieuwe route

Kaeskoppenstad heeft voor deze jubileumeditie een nieuwe route in petto. Waar je voorgaande edities het festijn betrad op de Voordam, begint de route nu bij het Fnidsen. Je loopt meteen in het hart van de oude binnenstad, met de mooie oude gevels en karakteristieke straatjes.


De route brengt je daarna, via het Verdronkenoord, door de prachtige Sint Laurentiuskerk. Na de sereniteit van de kerk, kom je in het feestgedruis van het Kaesino. Speel leuke spellen en waag een gokje bij de levende fruitmachine!


Je vervolgt je weg naar het sfeervolle Luttik Oudorp, waar je ondergedompeld wordt in het leven van toen. De was wordt gedaan, de weeskinderen zijn een dagje uit, de barhangers lallen en de bloemenmeisjes huppelen vrolijk rond. Er worden allerlei ambachten gedreven en de zwaarvechters zorgen voor spektakel. Op de nieuwe Kade van Vernuftigheid vind je de bekende eyecatchers van Kaeskoppenstad, zoals de duikboot van Drebbel, maar ook nieuwe creaties zoals een indrukwekkende zaagmolen!

Opening Kaeskoppenstad

Zoals inmiddels gebruikelijk zal de opening van Kaeskoppenstad in de vorm van een Bonte Stoet zijn, die over de Laat en de Langestraat richting De Mient trekt. Een geweldig gezicht, dat veel bezoekers trekt. Ook de vorig jaar geïntroduceerde reuzen zullen weer van de partij zijn. Traditiegetrouw overhandigt de Burgemeester Anja Schouten, dit jaar samen met kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe, de sleutel van de stad aan de Burgemeester van Kaeskoppenstad, waarna het tweedaagse festival kan losbarsten!

KIES EEN TIJDSLOT VOOR JE BEZOEK

Om te voorkomen dat het in de smalle straten van Kaeskoppenstad té druk wordt, wordt er gewerkt met tijdsloten tussen 12.00 en 16.00 uur. Als je er zeker van wilt zijn dat je op het door jou gekozen tijdstip door de poort van Kaeskoppenstad kunt binnengaan, boek dan nu alvast je favoriete tijdslot.

Op tijd bestellen is ook voordelig: In de voorverkoop betaal je voor een ticket slechts € 4,75, aan de kassa in het Waaggebouw tijdens het evenement € 6,-. Voor kinderen tot en met 12 jaar kost een kaartje maar € 1,50 .

Onze vrijwilligers staan te trappelen om er een geweldig evenement van te maken. En we kunnen nog wel wat hulp gebruiken, bij het uitdelen van de kleding voor de figuranten en voor de catering. En ook kappers zijn van harte welkom.

Wil je meedoen als vrijwilliger, meld je dan aan op info@kaeskoppenstad.nl .

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.