Winterkaravaan 2020 (Uitgesteld)

I.v.m. de coronamaatregelen wordt de Winterkaravaan uitgesteld.

Van 29 januari t/m 7 februari brengt Karavaan weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediënten: een expeditie op locatie en stamppot met winterbier. Dit jaar met een kleine (coronaproof) vernieuwing: zes nieuwe voorstellingen van jonge makers verdeeld over twee verschillende routes. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 21 t/m 30 mei 2021 plaatsvindt.

De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Jonge professionele makers worden de komende maanden artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. Vorige jaren vond de Winterkaravaan plaats in de leegstaande Ringersfabriek en in de oude Drukkerij.

Na een open call ontving Karavaan ruim 40 bijzondere en uiteenlopende plannen van makers uit het hele land en Vlaanderen die maximaal 5 jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding. Na intensief beraad zijn 6 plannen gekozen. Ze ontwikkelen speciaal voor de Winterkaravaan een eigen korte voorstelling van 30 minuten.

Dit zijn de makers

  • Sannah Aukes, Marin Kroon Esther de Haas maken in 'Het zit niet lekker' muziektheater over fast fashion en de kleding-industrie.
  • Bram Walter, Tijn Panis en Romijn Scholten (Collectief Blauwdruk) ontwikkelen 'HIKIKOMORI', een theatervoorstelling over escapisme, fictie en gamers.
  • Bij Jip Warmerdam, Matthijs Rijsdijk en Veronique Post (Collectief Saturners) wordt je in 'Metropolis Arcanum' meegenomen in de geheime experimenten rondom designerbaby's Maarten Hopman creëert in 'Het nieuwe geloof' een moderne, muzikale mis.
  • Mees Meeuwsen en Maxime Abbenhues (Collectief MAMM) nemen via de dansvoorstelling 'Twentysomething' hun eigen millennial-generatie onder de loep.
  • Geïnspireerd door de sociale cultuur in Latijns-Amerika gaat Marlies Ruigrok in haar muziektheater 'Amarillo' op zoek naar verbondenheid.

Winters eten & drinken
Als bezoeker van de Winterkaravaan ga je op expeditie op een spannende, leegstaande plek in Alkmaar. Op unieke plekken zie je in een carrousel drie van de zes voorstellingen van deze makers en zijn heerlijk winters eten & drinken onderdeel van je middag of avond.

Tickets zijn te koop vanaf 13 november, informatie op: karavaan.nl.

Foto (Winterkaravaan 2019): Moon Saris

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.