Wethouder Verbruggen neemt AlkmaarPas 2019 in ontvangst

De AlkmaarPas 2019 is gelanceerd! Paul Verbruggen, wethouder Welzijn in Alkmaar, heeft de AlkmaarPas officieel in ontvangst genomen. Verbruggen: ‘Het leuke van de AlkmaarPas is dat je op veel plekken terecht kunt met de pas. Je kunt een keer gratis naar de bioscoop, een keer zwemmen en gratis of met korting naar musea. Het is een gevarieerd aanbod en heb je de AlkmaarPas snel terugverdiend. Als gemeente zijn we blij dat we ook mensen met een minimum inkomen kunnen voorzien van een gratis AlkmaarPas.’

De AlkmaarPas is een pas waarmee je het gehele jaar korting krijgt bij diverse musea, winkels, sport- en horecagelegenheden in Alkmaar en omgeving. Denk aan korting bij VUE bioscoop, de ijsbaan de Meent Bauerfeind, het Kaasmuseum, Soepp, Steps, de Crêperiebar, Nelson Schoenen, bootjesverhuur, diverse rondleidingen en veel meer. Het aanbod is in 2019 uitgebreid met o.a. leuke kortingen bij Groenlokaal, By Daya, Sjeintje Boterkoek, het Zee Aquarium, KOBRA watersports en grachtenrondvaart. Komend jaar wordt het aanbod verder uitgebreid voor bewoners én bezoekers van Alkmaar.

Voor inwoners die een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm hebben is de AlkmaarPas gratis. Op de pas staan dan extra tegoeden voor sport en recreatie. Vermoed je dat je vanwege je inkomen in aanmerking komt voor een gratis AlkmaarPas? Vraag de pas dan aan bij Haltewerk.

Voor € 12,50 is de AlkmaarPas online te koop en bij de VVV Waagplein, de bibliotheken in Alkmaar en De Rijp en een aantal andere verkooppunten. Vanaf 1 januari is de pas voor de reguliere prijs van € 15,- te koop. Kijk voor het gehele overzicht van alle aanbieders en meer informatie op www.alkmaarpas.nl.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.