We mogen weer! Alkmaar kleurt oranje tijdens koningsnacht en -dag

Op woensdag 27 april is het Koningsdag! In de gemeente Alkmaar worden er op Koningsnacht en -dag diverse activiteiten en feesten georganiseerd op verschillende locaties. Van kleine podia met livemuziek tot grote evenementen en van de vrijmarkt tot gezellige oranjevreugde in de kroegen. Wethouder Konijn: ‘Wat fijn om weer met zijn allen Koningsdag te kunnen vieren. Laten we er weer een mooi feest van maken voor alle leeftijden.’


Festiviteiten Koningsdag
In de binnenstad vind je traditioneel de Oranjefeesten op de Paardenmarkt, het Hofplein, het Waagplein, de Platte Stenenbrug en het Ritsevoort. Ook op het Stadsstrand, HAL 25 en andere kroegen wordt er fijne muziek gedraaid en oranjebitter gedronken. Er is voor ieder wat wils.


Alkmaarse vrijmarkt
Voor een prikkie een pareltje op de kop tikken? De Alkmaarse vrijmarkt vindt plaats in de winkelstraten, met een speciale kindervrijmarkt op het Clarissenbolwerk. Wethouder Konijn: ‘Ik geniet echt van Koningsdag. Als wethouder citymarketing en evenementen doe ik altijd een rondje in de stad langs de vrijmarkt en alle evenementen.’ Ook in de Rijp is er ‘s ochtends een gezellige kleine vrijmarkt met aansluitend diverse activiteiten zoals steengooien op het Jan Boonplein, een wandelpuzzeltocht door oud De Rijp, Kidsplein bij de Oude Herberg en is er muziek in de plaatselijke horeca.

Plan je reis
Omdat het op Koningsnacht en –dag drukker dan normaal is in de stad, wordt bezoekers aangeraden voorbereid op pad te gaan. De NS rijdt op Koningsdag met een speciale Oranjedienstregeling en zet op een groot aantal trajecten langere en extra treinen in. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in de bewaakte fietsenstallingen in het centrum van de stad.

Informatie
Koningsdag is een feestdag waarop veel te doen is in de stad, maar waarvoor ook (veiligheids)maatregelen en voorzieningen zijn getroffen. Heb je vragen over de vrijmarkt, evenementen, regelgeving, parkeren of vervoer? Kijk dan op www.koningsdag-alkmaar.nl. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.