Vier het voorjaar met ‘Voor liefhebbers’

CASTRICUM – Het is een fantastisch voorjaar. Tijd om er op uit te gaan, lekker buiten te zijn en te genieten van al het moois in de gemeente Castricum. Ideeën genoeg: wandel tussen de kleurrijke bloemen van Hortus Bulborum in Limmen of volg een wandelroute door het ontluikend groene bos, fiets door de duinen of volg de kunstfietsroute. Deze en nog veel meer tips om de eigen omgeving te ontdekken zijn te vinden op de inspirerende website Voorliefhebbers.nl.

Zelf tulpen plukken, leren (kite)surfen op zee, de natuur ontdekken met een boswachter of fietsen/wandelen langs ‘de kwal’ in het waterwinningsgebied. Het zijn enkele van de vele mogelijkheden om in de gemeente Castricum te doen. Op de website Voorliefhebbers.nl staan alle tips verzameld en kan iedereen inspiratie opdoen. Zeker in het voorjaar als de natuur lonkt, is het heerlijk om er in de buitenlucht op uit te gaan. Dat het helemaal niet nodig is om er ver weg op uit te trekken, is de afgelopen periode door velen ontdekt. Vier dit voorjaar dichtbij huis en geniet.

Meeste en leukste fiets- en wandelroutes                                                                                                  Pak de fiets en kies eens voor een andere route, bijvoorbeeld ‘Langs bloembollen en duinheuvels’ waarbij je langs de fleurige bloemenvelden bij Castricum, Egmond, Heiloo, Akersloot en Limmen trapt. Het is ook een fijn seizoen voor mooie wandelingen langs de kustlijn of door het prachtige landschap. Dit voorjaar wordt de schoonheid van het landschap gevierd met 'Ode aan het landschap'. Ontdek een bijna vergeten Oer-IJ landschap of wandel door het Noordhollands duinreservaat en neem een kijkje bij een vogelkijkhut. Naast deze mooie tochten zijn er nog vele andere routes te volgen en prachtige plekjes om te ontdekken. Inspiratie is te vinden op Voorliefhebbers.nl, de website met de meeste en leukste fiets- en wandelroutes.

Ook voor cultuur en kunst zit je goed in de dorpskernen Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude. Op de website van Voor Liefhebbers is een actuele cultuuragenda te vinden. In het voorjaar wordt er een kunstfietsroute georganiseerd en staan de komende maanden bol van activiteiten zoals gezellige seizoensmarkten en een Oldtimermarkt.

Blijf op de hoogte                                                                                                                                              Of je nu liefhebber bent van de natuur of het strand, van iets groots of iets kleins: in de gemeente Castricum vind je hét. Via de website en in social media Voorliefhebbers.nl wordt iedereen op de hoogte gehouden van al het moois en leuks in de gemeente Castricum.

Speciaal voor dit voorjaar is er een speciale pagina https://www.voorliefhebbers.nl/voorjaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.