Van kust naar Kaasmarkt

Wat hebben de kust en de Kaasmarkt met elkaar gemeen? Het zijn beiden grote publiekstrekkers, maar daar houdt het ook wel een beetje op. Toch kunnen ze elkaar versterken. Met behulp van geotargeting bijvoorbeeld, zoals Alkmaar Marketing dat doet.   

Als Citymarketingorganisatie initieert en ontwikkelt Alkmaar Marketing campagnes om de bekendheid van Alkmaar te vergroten, de reputatie te verbeteren en potentiële (inter)nationale bezoekers te verleiden naar Alkmaar te komen. Met 1,2 miljoen overnachtingen in gemeente Bergen per jaar, van de totaal verwachte 1,6 miljoen overnachtingen in de regio Alkmaar voor 2023, is de kust in de zomermaanden een belangrijke trekker. Door stad en kust met elkaar te verbinden, krijgen bezoekers de beste ervaring aangeboden.  

Met de huidig lopende kustcampagne worden bezoekers in het kustgebied naar de stad getrokken als bijvoorbeeld het strandweer het laat afweten. Er wordt ingespeeld op een dagje Alkmaar; de Kaasmarkt, winkelen, horeca en cultuur. Dit gebeurt door middel van gerichte online advertenties op basis van de geografische locatie van de gebruiker, oftewel geotargeting. Daarbij wordt gefilterd op Engels- en Duitstalige gebruikers aan de kust van Noordwijk tot aan Den Helder. De campagne loopt van juni t/m augustus.   

Naast deze inventieve manier van campagne voeren, worden nationale en internationale bezoekers aan de kust ook geïnspireerd via print media. Zo vindt men de fysieke Alkmaar Prachtstad uitagenda, in het Nederlands en Duits, in de binnenstad én het kustgebied. Meer uitgebreide artikelen heeft Alkmaar Marketing geplaatst in de uitgaves van Bergen Magazine, Egmond krant, Wat Gaan We Doen Vakantiemagazine en Trots op eigen streek, een magazine verkrijgbaar in de Landal vakantieparken.  

Alkmaar Marketing is dé citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving, ook wel bekend onder de naam Alkmaar Prachtstad. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten én te helpen ontwikkelen als de geweldige stad (en regio!) die het is. Of het nou gaat om wonen, werken, ondernemen, leren of bezoeken. Meer weten? Loop binnen bij de Alkmaar Store (VVV) voor informatie en tips of kijk op www.alkmaarprachtstad.nl. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.