Help een ander

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Alkmaar voor Elkaar is DE plek om alles samen te brengen. Alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo maken we de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Want dat is nodig! Jij doet toch ook mee? Je kunt twee dingen doen:

1. VRAAG OM HULP
Voor jezelf
Bijvoorbeeld omdat je het huis niet uit kunt en je hebt boodschappen en medicijnen nodig of je hond moet uitgelaten worden.

Voor een ander
Je kunt zelf niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil vanwege corona en de bewoners zitten alleen. Plaats een oproep namens diegene en vraag of iemand een online spelletje schaak wil spelen, een brief wil schrijven of de essentiële boodschappen kan halen. Jij weet waar deze mensen het beste mee geholpen zijn!  

Plaats je vraag op Alkmaarvoorelkaar.nl

2. HELP EEN ANDER
Je hoort en ziet het nieuws en wil graag iemand helpen. Maar waar begin je? 

Bij Alkmaarvoorelkaar doen we ons best om die iedereen iets te bieden heeft te koppelen aan iemand of een organisatie die hulp nodig heeft, ook op afstand. Denk aan het bellen van ouderen die nu geen bezoek krijgen. Het spelen van een digitaal potje schaken met iemand in quarantaine. Of het langsbrengen van de boodschappen bij de buurvrouw.

Plaats je aanbod op Alkmaarvoorelkaar.nl zodat er een beroep op je kan worden gedaan wanneer het nodig is. 

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van vraag of aanbod? Bel van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur naar 072 5191600 of mail naar info@vcra.nl

SAMEN ZIJN WE ER VOOR ELKAAR! 

Klik hier voor de volledige thuisagenda. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.