Gezocht: stagiaire Online Marketing (HBO/WO)

'Leef jij bijna online? Zet jij de mooiste nieuwsbrieven in elkaar? Heb je oog voor vormgeving? Schrik je niet van termen als 'SEO' en 'meta-tags'? Weet je bij elke post op Instagram de juiste hashtags te vinden? Lijkt het je leuk om mee te helpen een van de grootste feesten van Alkmaar te promoten? Dan is Alkmaar Marketing misschien wel jouw nieuwe stageplek.'

Wij zoeken een stagiair (M/V/X) online marketing!
Zoek jij ook een toffe werkgever om praktijkervaring op te doen op het gebied van:


- Websites (o.a. toevoegen evenementen aan de uitagenda, up-to-date houden content en het schrijven van blogs)
- E-mailmarketing in Spotler
- Content/ schrijven (social media en redactie Alkmaar Prachtstad Magazine)
- Statistieken bijhouden van social media kanalen (TikTok, Instagram en Facebook) en campagnes
- KPI's bijhouden en inzichtelijk maken
- Promotie Alkmaar Ontzet

Wie we zijn
Alkmaar Marketing is dé citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten én te helpen ontwikkelen als de geweldige stad en regio die het is.

Wat we zoeken
Heel grote pre: kennis van Photoshop, Editing, CMS-systemen en social media. Je bent stressbestendig, nauwkeurig, verbaal sterk, creatief en houdt van aanpakken. Voor deze stage is het enorm aan te raden dat je niet te ver van Alkmaar woont. Je bent optimaal in Nederlands en Engels en doet een studierichting in marketing communicatie, nieuwe media, toerisme of andere relevante richting. Je houdt van Alkmaar en alles wat er te doen is (musea, uitgaansleven, festivals en evenementen). Verder is het een werkstage, er zal dus altijd een groot deel van de week mee gewerkt worden.

Wat we bieden
Bij AlkmaarPrachtstad ben je breed inzetbaar: dat maakt de stage leerzaam en afwisselend. Wij verwachten van jou affiniteit met online media en marketing communicatie, dat je een studie volgt in een richting van marketing, communicatie en/of nieuwe media en dat je zelfstandig, enthousiast en efficiënt kunt werken. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Ben jij een online junk en vanaf september 2024 beschikbaar voor een stageperiode van ongeveer 20 weken, wil jij keihard werken en leren hoe je een stad op de kaart zet? Solliciteer dan door jouw motivatiebrief en cv te mailen naar vacature@alkmaarmarketing.nl t.a.v. Jurgen van Dorp.

Is een stage 'Content en social media' meer iets voor jou? Bekijk deze vacature dan hier.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.