Stagiaire Content- en social media (HBO/WO)

Gezocht: content- en social mediastagiair (HBO/WO)

‘Is content maken helemaal jouw ding? Haal jij elke spelfout uit nieuwsberichten? Flans jij de leukste hotspot-lijstjes in elkaar? Ben je op de hoogte van de laatste online trends? Schrik je niet van de term ‘SEO’? Heb je oog voor mooie vormgeving? Ben je een tikkie commercieel ingesteld en weet jij alles (of in elk geval veel) over wat er speelt in Alkmaar? Dan is Alkmaar Marketing misschien wel jouw nieuwe stageplek.'

Goed nieuws: wij zoeken een content en social mediastagiair! Hij of zij:

- Maakt de leukste nieuwsberichten en lijstjes voor alkmaarprachtstad.nl en alkmaarpas.nl
- Houdt de websites up to date
- Schrijft content voor het Alkmaar Prachtstad Magazine
- Beheert de social mediakanalen van Alkmaar Prachtstad en de AlkmaarPas
- Produceert de allermooiste nieuwsbrieven
- Onderhoudt contact met pers en bloggers & vloggers
- Helpt mee met het promoten van diverse evenementen in (regio) Alkmaar
- Vindt het niet erg om de telefoon op te nemen en mails te beantwoorden

Wie we zijn
Alkmaar Marketing is dé citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten én te helpen ontwikkelen als de geweldige stad en regio die het is.

Wat we zoeken
Heel grote pre: uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, kennis op het gebied van (het editen van) foto’s en film en op de hoogte van de laatste (online) trends. Je bent stressbestendig, nauwkeurig, verbaal sterk, creatief en houdt van aanpakken. Voor deze stage is het enorm handig als je niet ver van Alkmaar woont. Je doet een studierichting in marketing communicatie, nieuwe media, toerisme of andere relevante richting. Je houdt van Alkmaar en alles wat er te doen is (musea, uitgaansleven, festivals en evenementen). Let op: het gaat hier om een werkstage en er zal dus altijd een groot deel van de week gewerkt worden.

Wat we bieden
Bij Alkmaar Prachtstad ben je breed inzetbaar: dat maakt de stage leerzaam en afwisselend. Wij verwachten van jou affiniteit met online media en marketing communicatie, dat je een studie volgt in deze richting en dat je zelfstandig, enthousiast en efficiënt kunt werken.

Ben jij een content-junk en vanaf februari 2024 beschikbaar voor een stageperiode van ongeveer 20 weken, wil jij keihard werken en leren hoe je een stad (nog meer) op de kaart zet? Solliciteer dan door jouw motivatiebrief en cv te mailen naar vacature@alkmaarmarketing.nl t.a.v. Dorien Modderman.

Is een online marketing-stage meer iets voor jou? Bekijk deze vacature dan hier.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.