Stagiaire Content- en social media (HBO/WO)

Gezocht: content- en social mediastagiair (HBO/WO)

‘Is content maken helemaal jouw ding? Haal jij elke spelfout uit nieuwsberichten? Flans jij de leukste hotspot-lijstjes in elkaar? Ben je op de hoogte van de laatste online trends? Schrik je niet van de term ‘SEO’? Heb je oog voor mooie vormgeving? Ben je een tikkie commercieel ingesteld en weet jij alles (of in elk geval veel) over wat er speelt in Alkmaar? Dan is Alkmaar Marketing misschien wel jouw nieuwe stageplek.'

Goed nieuws: wij zoeken een content en socialmedia stagiair (M/V/X)!
Zoek jij ook een toffe werkgever om praktijkervaring op te doen op het gebied van:


- Websites (o.a. toevoegen evenementen aan de uitagenda, up-to-date houden content en het schrijven van blogs)
- E-mailmarketing
- Content/ schrijven (social media en redactie Alkmaar Prachtstad Magazine)
- Beheer social media kanalen (TikTok, Instagram en Facebook)
- Pers, PR, bloggers en influencers
- Promotie van diverse evenementen in (regio) Alkmaar

Wie we zijn
Stichting Hart van Noord-Holland is dé citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten én te helpen ontwikkelen als de geweldige stad en regio die het is.

Wat we zoeken
Heel grote pre: uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, kennis op het gebied van (het editen van) foto’s en film en op de hoogte van de laatste (online) trends. Je bent stressbestendig, nauwkeurig, verbaal sterk, creatief en houdt van aanpakken. Voor deze stage is het enorm handig als je niet ver van Alkmaar woont. Je doet een studierichting in marketing communicatie, nieuwe media, toerisme of andere relevante richting. Je houdt van Alkmaar en alles wat er te doen is (musea, uitgaansleven, festivals en evenementen). Let op: het gaat hier om een werkstage en er zal dus altijd een groot deel van de week gewerkt worden.

Wat we bieden
Bij Alkmaar Prachtstad ben je breed inzetbaar: dat maakt de stage leerzaam en afwisselend. Wij verwachten van jou affiniteit met online media en marketing communicatie, dat je een studie volgt in deze richting en dat je zelfstandig, enthousiast en efficiënt kunt werken. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Ben jij een content-junk en vanaf september 2024 beschikbaar voor een stageperiode van ongeveer 20 weken, wil jij keihard werken en leren hoe je een stad (nog meer) op de kaart zet? Solliciteer dan door jouw motivatiebrief en cv te mailen naar vacature@alkmaarmarketing.nl t.a.v. Dorien Modderman.

Is een online marketing-stage meer iets voor jou? Bekijk deze vacature dan hier.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.