-

Present Your Startup

De halve finale vond op 1 juli plaats op de NHNEXT-set, waardoor iedereen de livestream kon bekijken. De 8 halve finalisten mochten hun bedrijf pitchen voor het jurypanel. Na de evaluatie koos de jury de 5 finalisten! De finale vindt plaats in augustus-september.

Present Your Startup Alkmaar

Present Your Startup is een accelerator en een pitchcompetitie. Jaarlijks geven ze trainingen aan honderden startups om ze te laten groeien. Present Your Startup is trots om samen met Gemeente Alkmaar, Rabobank, Actan adviseurs & accountants, Sophista, Twine, IT = Alkmaar, Creative Online Applications, Triple, Betty Blocks, Cysogroup en Golde Tulip Hotel de editie Alkmaar te organiseren.​

Het doel van Stichting Present Your Startup is startende innovatieve ondernemers verder helpen door de toegang tot kapitaal te verbeteren. Het hoogtepunt van het programma is gebaseerd op de tv-programma’s Dragons’ Den en Shark Tank waarbij startups pitchen voor investeerders en ervaren ondernemers. Sinds 2014 hebben er in totaal al zeshonderd startups aan het programma meegedaan in Haarlem, Curaçao en New York. 

Programma Alkmaar 2020 
Startups die op zoek zijn naar financiering voor een volgende stap konden zich tot 1 februari aanmelden. Het programma is bedoeld voor startende innovatieve ondernemers met een schaalbaar concept, met in ieder geval een prototype of eerste versie van hun product, die klaar zijn voor een volgende stap. Deelnemers krijgen trainingen van diverse experts en succesvolle ondernemers, pitchmogelijkheden voor investeerders en experts, exclusieve netwerkmogelijkheden en de finalisten krijgen de kans om hun startup te pitchen voor een groot publiek.

Op 13 februari was de introductiedag in Het Nieuwe Warenhuis, waarbij startups alles te weten zijn gekomen over het programma en konden kennismaken met beschikbare financieringsvormen voor startups. Deelnemers kregen tijdens die eerste dag al direct feedback van investeerders. Uit alle deelnemers zijn er 15 startups geselecteerd die deel hebben genomen aan de Prepare Your Startup Bootcamp van 2 tot 6 maart. Tijdens deze 5-daagse academy werden startups door professionele trainers voorbereid op pitchen, vragen van investeerders en verdere onderhandeling.

Halve finale
De beste deelnemers zouden op 20 maart pitchen voor een groep investeerders tijdens de halve finale. De aanwezige investeerders bepalen welke vijf startups mogen pitchen in de finale van Present Your Startup Alkmaar (met presentatie van Jort Kelder). Vanwege de coronacrisis is er besloten de halve finale en finale uit te stellen. Mensen konden tot 30 maart stemmen op hun favoriete startup, DeMonth heeft uiteindelijk de wildcard gewonnen en staat direct in de finale. 

De halve finale vond plaats op woensdag 1 juli. De ondernemers presenteerden hun bedrijven via livestream via NHNEXT. Bekijk deze hier terug.

Deelnemers halve finale: Airchip, Alin PropTech, DeMonth, Aleeza Cosmetics, Pepperfield, De Stadskas (Green up the City), ICM Nanoplastics, Van Doorn Projects en Gathers. 10 juryleden bepalen welke 5 startups goed genoeg zijn voor de finale. Na een uitdagende evaluatie koos de jury de finalisten.

Finale
De 5 finalisten gaan de strijd aan en presenteren hun bedrijfsplannen om onze samenleving te innoveren in de laatste fase van het programma. De finale vindt plaats op dinsdag 29 september.

De startups die in de finale staan:

  • Airchip
  • DeMonth
  • Aleeza Cosmetics
  • Pepperfield
  • Van Doorn Projects
     

 

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.