Organisatiewijze Alkmaar Ontzet 450 jaar bekroond met een eervolle Gouden Giraffe

Op 29 mei is de unieke organisatiewijze van DOSS Event Support, Alkmaar Marketing en gemeente Alkmaar, rondom het project ‘Alkmaar Ontzet 450 jaar’ uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie "Relatie Events & Community Events". De prijs werd uitgereikt tijdens een spetterende awardshow en in ontvangst genomen door Mirella Doss van DOSS Event Support en adjunct-directeur Melanie Goudsblom van Alkmaar Marketing. 

De Gouden Giraffe is een prestigieuze Nederlandse prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor de meest creatieve en effectieve evenementen en communicatiecampagnes. DOSS Event Support, Alkmaar Marketing en de gemeente wisten met Alkmaar Ontzet 450 jaar de jury te imponeren door een bottom-up programmering te ontwikkelen volgens de principes van co-creatie, een gedurfde en unieke aanpak die nooit eerder zo grootschalig is uitgevoerd.

Unieke aanpak
“Ontzettend trots, dat ben ik. Het is geweldig dat onze unieke en kwalitatieve aanpak van het vierings- en jubileumjaar erkend wordt door de experts. We hebben hier de afgelopen jaren samen naartoe gewerkt,” zegt Mirella Doss van DOSS Event Support. “Daarnaast is onze succesvolle aanpak ook toekomstbestendig, uit het brede evenementenaanbod voor de jubileumeditie van Alkmaar Ontzet 450 jaar blijven ook een groot aantal initiatieven bestaan. Bijvoorbeeld Het Grote Raam in de Grote Kerk door kunstenaar Fiona Tan en locatietheater ‘Vrij Van Verzet’ door Collectief Blauwdruk.”

“Alkmaar Ontzet 450 jaar won in deze categorie van onder andere sterke finalisten als ING, AVROTROS, Vattenfall en grote evenementenbureaus als XSAGA en D&B Eventmarketing. Dat getuigt van onze unieke aanpak hier in Alkmaar. Wij doen het op z’n Alkmaars, met lef en op geheel eigen wijze,” aldus Melanie Goudsblom, adjunct-directeur van Alkmaar Marketing.

Saamhorigheid
Burgemeester Anja Schouten stelt: “Prachtig dat onze evenementen, in het teken van dit ontzettend belangrijke stuk van de geschiedenis van Alkmaar, ook deze erkenning krijgen."  Robert te Beest, wethouder Citymarketing en Evenementenbeleid, vult aan: “Afgelopen jaar hebben we Alkmaar Ontzet 450 jaar, door een intensieve samenwerking tussen verschillende partijen, zoals de 8 October Vereeniging, op een prachtige manier kunnen vieren. Deze samenwerking resulteerde in een evenementenprogramma voor en door onze bewoners, waar de bezoekers ook van konden meegenieten, en daar ben ik trots op. Het winnen van deze award is daarnaast ook mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en deelnemers, en benadrukt het belang van saamhorigheid in Alkmaar.”

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.