Oranje loper uit in Gemeente Alkmaar

Door heel Alkmaar vinden activiteiten plaats

Alkmaar kleurt oranje op Koningsnacht en -dag met allerlei activiteiten en feesten op verschillende plekken in de gemeente. Van kleine podia met live muziek tot grote evenementen: voor jong en oud is van alles te doen door de hele gemeente Alkmaar heen. De grote vrijmarkt vindt plaats in de binnenstad en de speciale kindervrijmarkt slingert over het Clarissenbolwerk.

Overal in Alkmaar is het feest  
Op 26 april barst het feest op diverse locaties al los. In de binnenstad start de vrijmarkt om 15.00 uur. Artiesten en dj’s treden vanaf 18.00 uur verspreid door de hele stad op. Onder andere op de Paardenmarkt, het Waagplein, Hofplein, Platte Stenenbrug en op het Ritsevoort worden feesten georganiseerd. 
Robert-Jan Wille, de nachtburgemeester van Alkmaar en organisator van de Gramdioze feesten op de Paardenmarkt, verheugt zich op een vrolijk feest; “Het publiek uit de hele regio weet Alkmaar elke jaar weer blind te vinden om de verjaardag van de koning te vieren. Ik ben enorm trots op wat we dit jaar neerzetten in Alkmaar. Volledig overdekt, 100% gratis feest en met een geweldige line-up. De oranje loper gaat uit en vuistjes gaan in de lucht!”

Koningsdag
Op Koningsdag gaat het feest de hele dag door in alle dorpen en op locaties verspreid door Alkmaar. In Oudorp vind je de vrijmarkt op het Nyenburghplein en zijn de vrijwilligers van de brandweer aanwezig met een demonstratie voor kinderen. In De Rijp is de vrijmarkt op het Jan Boonplein en wordt om 14.00 uur het traditionele steenwerpen georganiseerd. Op P8 van het AFAS Stadion vindt het grote feest Oranje Koningsdag plaats. Bij Stadsstrand De Kade rust je even uit in tropische sferen en in Hal25 feest je tot 2.00 uur door. 

Alle oranje-informatie op één plek 
Omdat het op Koningsnacht en –dag drukker is dan normaal in de stad, wordt bezoekers aangeraden goed voorbereid op pad te gaan. De NS rijdt op Koningsdag met een speciale Oranjedienstregeling en zet op een groot aantal trajecten langere en extra treinen in. Connexxion zet overdag en ‘s nachts bussen in om mensen te vervoeren van en naar de evenementen. Fietsers kunnen hun fiets gratis kwijt in één van de bewaakte fietsenstallingen in het centrum van de stad. 
Kijk voor de complete Koningsnacht en -dag programmering plus de extra dienstregelingen van Connexxion op www.koningsdag-alkmaar.nl en volg de social media kanalen van @alkmaarprachtstad

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.