-

Ontdek de vernieuwde Laat

De vernieuwde Laat is open! Ontdek de leuke winkels en fijne terrassen. LAAT je verrassen. ๐Ÿšถ๐Ÿป‍โ™€๏ธ๐Ÿšถ๐Ÿผ.

Tussen 11:00 en 17:00 is de Laat alleen toegankelijk voor voetgangers. Fietsers kunnen tussen die tijden gebruik maken van de omfietsroutes, deze lichten we hieronder uit.

Wil je je fiets ergens stallen? Kijk dan hier waar je de fietsenstallingen vindt!

Winkels open, Lekker lopen

Wij hebben de leukste omfiets routes voor je! Zo leer je je eigen stad nรณg beter kennen.

Omfietsen via de Oudegracht

Wist je dat je ook over de Oudegracht kunt fietsen? Dit is maar 15 seconden langer en onderweg kijk je je ogen uit! Je ziet bijvoorbeeld de grachten, bijzondere grachtenpanden, het Wildemanshofje en maar liefst 5 ophaalbruggen ๐ŸŒ‰!

๐Ÿ“ธDoor_de_lens_van_Dana

 

 

Omfietsen via de Turfmarkt

Wist je dat je ook over de Bierkade naar de Kanaalkade kunt fietsen ๐Ÿšฒ? Dit is een snelle route met een goed fietspad én je komt ook nog eens langs de Accijnstoren, altijd een prachtplaatje!

๐Ÿ“ธEdvandepol

Omfietsen via de Nieuwlandersingel

Wist je dat je ook over de Nieuwlandersingel kunt fietsen ๐Ÿšฒ? Je fietst dan heerlijk langs het Alkmaars groen ๐ŸŒณ en water! Geen beter begin of einde van je dag toch?

๐Ÿ“ธ SjoerdVeltmanFotografeert

Publicaties over de vernieuwde Laat

Interview met Sascha - Bodystyle

Laat 172A

Interview met Ton - Bakker Beerse

Laat 168

Ontdek Alkmaar Prachtstad

Winkelen in Alkmaar

Naast de vernieuwde Laat kun je op nog veel meer plekken heerlijk shoppen in Alkmaar. Ontdek bijvoorbeeld de Langestraat, of ga op ontdekkingstocht door de Prachtstraatjes vol leuke boutiekjes en speciaalzaken.

Ontdek de omgeving van Alkmaar

Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en de polders van het Land van Leeghwater, landelijk Alkmaar. Scoor bijvoorbeeld de lekkerste streekproducten bij een van de verkoopstalletjes of boerderijwinkels.

Bezoek een museum

Er zijn verschillende musea in Alkmaar. Een gevarieerd aanbod, leuk voor jong en oud! Bezoek bijvoorbeeld het Kaasmuseum, of bekijk de tentoonstelling Van Gogh & Friends in het Stedelijk Museum.

De leukste evenementen

Alkmaar is een echte evenementenstad. Iedere dag is er wel iets te doen. Van kleine expositie tot een groot evenement. Het gehele aanbod voor jong en oud vind je in onze Uitagenda. Zo vieren we dit jaar Alkmaar Ontzet 450 Jaar, het hele jaar zijn er verschillende evenementen door de gehele gemeente.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.