Ontdek de magie van de Warme Wintermaanden in Alkmaar

Je bent Alkmaarder als… je blij wordt van de verlichte kerstbomen in de binnenstad. De aantocht van het koudste seizoen wordt hiermee bevestigd en dat betekent een hoop gezelligheid in zowel de stad als omliggende dorpen. Haal je schaatsen maar vast tevoorschijn want we schaatsen dit seizoen op het Waagplein en kerstshoppen doen we dit jaar bij de lokale winkeliers én in de Grote Kerk.

Alkmaar bruist, ook tijdens de wintermaanden! Een breed scala aan winterse activiteiten en festiviteiten dragen bij aan de magie van dit seizoen. Zo is er dit jaar Het Kersthuis in de Grote Kerk: een soort Kerstmarkt 2.0 met een groot kerstbomenbos, een Stille Nacht kerstdisco, prachtige kerstkramen en een Kerstcurlingbaan. Maar ook een Kerstbingo, concerten en voorstellingen zijn onderdeel van de Warme Wintermaanden in Alkmaar.

Om jezelf warm te houden moet je in beweging blijven. De schaatsbaan op het Waagplein is bij uitstek een plek om in beweging te komen óf ga op expeditie in Stompetoren met de Winterkaravaan en geniet van prachtige voorstellingen. Ook de lichtjeswandeltocht en Warme Winter Wandeling langs foto hotspots dragen bij aan een warm gevoel en zijn leuk te combineren met een rondje shoppen. Na afloop plof je natuurlijk lekker neer bij de Alkmaarse horeca voor een welverdiende warme drank of maaltijd.

Elke dag een verrassing

Lokale ondernemers en culturele instellingen geven tot aan Kerst elke dag leuke kortingen en fijne prijzen weg. Op de online Alkmaar Prachtstad Adventskalender wordt elke dag een vakje opengemaakt met een unieke actie of kans op prijzen als cadeaubonnen, vrijkaarten, en zelfs een overnachting op een unieke Alkmaarse locatie…  

Bezoek warmewintermaandenalkmaar.nl voor inspiratie en meer informatie over alle winterse activiteiten en evenementen of scan de QR-code.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.