Ontdek Castricum: Avontuur ligt om de hoek!

Waar velen een aanzienlijke afstand afleggen om het bos, strand en de duinen te bezoeken, hoeven inwoners van Gemeente Castricum enkel hun deur uit te stappen. Dat lijkt misschien wat overdreven maar soms staan we niet stil bij hoeveel moois er in eigen omgeving te vinden is. En waarom ver zoeken als het avontuur om de hoek ligt?

Te voet of op de fiets verken je de omgeving op eigen houtje óf met behulp van een van de vele fiets- en wandelroutes die te vinden zijn op voorliefhebbers.nl of tijdens de inspirerende Kunstfietsroute.  Op Hemelvaartsdag kun je je laten betoveren door de rijke geschiedenis van het historische landschap van het Oer-IJ tijdens het wandelevenement "Wandelen door het Land van Hilde"."Er zijn drie themawandelingen beschikbaar om uit te kiezen, samen met een scala aan diverse 17e-eeuwse activiteiten voor zowel jong als oud", aldus Rylana Seelen, directeur van Huis van Hilde die samen met stichting Oer-IJ de programmering verzorgt van dit nieuwe wandelevenement. "Het voelde natuurlijk aan om deze rol op ons te nemen als archeologiemuseum. Hierdoor kunnen we de verhalen over het unieke landschap voortzetten én verrijken met de verhalen ‘uit de bodem’. We kijken enorm uit naar een leerzame én gezellige dag.’’

Meer gezelligheid in combinatie met muziek, theater, kunst en lekker eten vind je op evenementen zoals het Uit Je Bak Festival, het Rock 'n Roll weekend in Akersloot, Oldtimersdag en het culinaire Smaakmakers Festival in het dorpshart van Castricum. Ook de gezellige jaarmarkt in Limmen op 26 juni en de seizoensmarkt op de zondagen komt er weer aan waar lokale lekkernijen, cadeauartikelen en andere snuisterijen te vinden zijn.

Voor bloemenliefhebbers biedt Castricum een waar paradijs. Van de historische bloembollentuin Hortus Bulborum in Limmen met meer dan 4500 verschillende soorten bloemen tot Pluktuin Bakkum, waar bezoekers met knipschaar en emmer eropuit kunnen om hun eigen boeket samen te stellen. Mis ook niet de bloemendagen in Limmen, waar prachtige mozaïeken en kunstwerken gemaakt van hyacintenbloemen te bewonderen zijn. Spontane lentekriebels gegarandeerd!

Het complete overzicht van alles wat Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude te bieden hebben, vind je in de UIT-agenda op voorliefhebbers.nl. Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op 2 gratis kaarten voor Hortus Bolborum inclusief een heerlijk kopje koffie. Ga eropuit, in Castricum kun je alle kanten op!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.