Nieuwe fietsroutes om de duinen en bollenvelden rondom Alkmaar te ontdekken

Het fietsseizoen is aangebroken en dat wordt gevierd met de introductie van twee vernieuwde routes: de Brede Duinenroute en de Bollenroute. Beide fietsroutes zijn samen op één kaart uitgebracht en bieden de enthousiaste fietser prachtige tochten richting de kust en het duingebied ten noorden en ten zuiden van Alkmaar.

De Brede Duinenroute neemt de bezoeker mee door het unieke duin- en bosgebied van de Schoorlse duinen. De route van 35 kilometer werd al een bekroond tot mooiste fietsroute van Nederland. De Bollenroute is de manier om op een sportieve manier het bollenland en het duingebied tussen Alkmaar, Heiloo, Egmond en Castricum te ontdekken, waar de velden nu prachtig kleuren.

Voor de lancering van de routes gingen zes bestuurders uit de regio gezamenlijk op de fiets op pad om te genieten van de kleurenpracht. De groep bestond uit Marco Wiesehahn van gemeente Bergen, Judie Kloosterman van gemeente Uitgeest, Roel Beems van gemeente Castricum, Fred Ruiten van gemeente Dijk en Waard en burgemeesters Mascha ten Bruggencate van gemeente Heiloo en Anja Schouten van gemeente Alkmaar.

Wethouder Roel Beems van de gemeente Castricum: “Bezoekers komen graag naar onze regio om te genieten van de veelzijdigheid van ons prachtige gebied. We werken hier als gemeentes dan ook graag in samen om dit zo goed mogelijk te ontsluiten. Deze fietsroute, gemaakt door de Alkmaar Store / VVV van de Stichting Hart van Noord-Holland, is een mooi voorbeeld van deze regionale samenwerking. Het biedt de bezoekers de gelegenheid om de parels uit onze regio op een duurzame manier te ontdekken.”

De kaart met daarop beide routes is voor € 2,50 verkrijgbaar bij de Alkmaar Store / VVV, bij de VVV informatiepunten in de regio en via www.vvvwebshop.nl.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.