New in town: Luttik

Een boutiquehotel, conceptstore én koffiebar in één

Hoera! We krijgen er weer een hele leuke, nieuwe hotspot bij in Alkmaar. En dit keer 3 in 1, want in het bijzondere pand van LUTTIK kun je logeren, genieten van een heerlijke koffie in de coffeebar én zeven dagen per week shoppen in de speciale 'Luttik'-conceptstore!

Hotel 
Boutiquehotel LUTTIK is een klein, bijzonder hotel. Hier vind je geen standaard luxe, maar luxe in de vorm van licht en ruimte, in de zogenoemde LUTTIK-stijl. Een prachtige locatie in de oude binnenstad van Alkmaar, een informele sfeer en echt heerlijke bedden. Bij LUTTIK gaat het allemaal nét even anders. Alles is namelijk zo bedacht en uitgewerkt zoals eigenaren Hester van Velzen en Geert Net dat zelf graag zouden zien er ervaren als gast of klant. 

Coffeebar
In de Coffeebar van LUTTIK ben je dagelijks welkom tussen 09.00 en 18.00 uur om te genieten van koffie, thee en een lekker zoet/hartig hapje. Er wordt geen vast menu aangehouden, dus je kunt je elke week opnieuw laten verrassen. 

Conceptstore 
Het unieke van LUTTIK is dat alles wat er gebruikt wordt, wat er hangt of wat er te zien is, ook te koop is. De 'LUTTIK-hotel-en-coffeebar-collectie' is in de conceptstore aangevuld met dameskleding, sieraden, tassen en lifestyle-producten. Veel natuurlijke materialen, basic natuurlijke kleuren en het liefst met een milieu en/of maatschappelijk verantwoorde achtergrond. En zit de loungebank van LUTTIK wel erg lekker? Dan kun je die ook gewoon bestellen voor in je eigen huis. 

Over Hester en Geert
"Op Curaçao waren we de eigenaren van twee kleine, bijzondere autoverhuurbedrijfjes. Maar een nieuw avontuur lonkte en daarom besloten wij op zoek te gaan naar een bijzonder pand in Nederland om daar onze creativiteit op los te laten. In Alkmaar vonden wij in de oude binnenstad, op de hoek van de Appelsteeg en Luttik Oudorp, het prachtige eeuwenoude pand van ‘De Glazenier’. De perfecte plek om het boutiquehotel, de coffeebar en de concepststore die in gedachten al bestonden tot werkelijkheid te maken!"

"We hebben een plek gecreëerd die past bij wie wij zijn, bij wat wij fijn vinden en bij waar wij van houden. Dus als je bij ons komt logeren, koffie komt drinken of komt shoppen, kom je eigenlijk bij ons op bezoek. Geen formeel hotel, maar eerder een bezoek aan de sfeer en stijl die bij ons past. En we hopen en gaan ervan uit, dat er nog veel meer mensen zijn bij wie die sfeer en stijl past."

Opening
Op dit moment zijn Hester en Geert nog druk bezig met de verbouwing, maar als alles meezit openen de koffiebar en conceptstore over twee weken al hun deuren. Het boutiquehotel gaat uiterlijk op 1 juli open. Vergeet LUTTIK niet te volgen op Instagram en houd de website in de gaten voor meer informatie. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Terrassen in Alkmaar

Bestellen in Alkmaar

Ontdek je eigen stad

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.