Najaarseditie Alkmaar Prachtstad magazine is uit!

Alkmaar Prachtstad kondigt met trots de herfst-/wintereditie van het Alkmaar Prachtstad magazine aan: hét tijdschrift dat de diversiteit en levendigheid van bruisend Alkmaar viert. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan gerenommeerd kunstenaar Fiona Tan, ontwerpster van het Grote Raam dat op 8 oktober wordt onthuld in de Grote Kerk. Het magazine belooft een bron van inspiratie te zijn voor dit najaar en de warme wintermaanden.

Met de komst van de herfst ligt het Alkmaar Prachtstad magazine klaar om lezers te trakteren op een flinke dosis inspiratie, nieuws en tips. Hoofdredacteur Dorien Modderman deelde haar opwinding over deze editie: ‘De herfst in Alkmaar heeft iets magisch. Het is de tijd van het jaar waarin we de warmte van onze stad op een bijzondere manier kunnen ervaren en dat willen we delen met onze lezers.’

De UITagenda van Alkmaar, een vaste favoriet onder lezers, vrolijkt de warme wintermaanden op met een schat aan culturele evenementen en activiteiten. Van kunsttentoonstellingen tot muziekoptredens en culinaire hoogstandjes, de UITagenda zorgt ervoor dat inwoners en bezoekers de komende maanden volop kunnen genieten van alles wat Alkmaar te bieden heeft.

Een van de vele hoogtepunten die in deze herfst-/wintereditie worden aangehaald, is het Grote Raam in de Grote Kerk. Een meesterwerk van Fiona Tan en een kroonjuweel voor Alkmaar. Het Grote Raam is onderdeel van het uitgebreide Alkmaar Ontzet 450 jaar programma. Fiona Tan: ‘Het feit dat zoveel Alkmaarders hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het raam geeft mij een gevoel van trots. Een emotie die ook onder de Alkmaarders voelbaar is als het over ‘hun stad’ gaat. Ik hoop dat mijn werk als inspiratie kan dienen voor anderen.’

Het Alkmaar Prachtstad magazine verschijnt twee keer per jaar in Alkmaar en omstreken, in een totale oplage van ruim 110.000 stuks. Het magazine wordt huis aan huis verspreid in de regio, maar is ook te vinden op diverse plekken in en rond Alkmaar. De complete UITagenda vind je op www.alkmaarprachtstad.nl of volg @alkmaarprachtstad op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Over Fiona Tan: Fiona Tan is een internationaal erkende kunstenaar wiens werk vaak draait om thema's van identiteit, herinnering en plaats. Haar werk is te zien in vooraanstaande musea en galerijen over de hele wereld. In Stedelijk Museum kun je de tentoonstelling Raamwerk bekijken waar je aan de hand van schetsen en schilderijen wordt meegenomen in het ontwerpproces van het Grote Raam.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.