-

Le Champion nieuwe partner Alkmaar Marketing

Sportorganisatie Le Champion heeft zich als PrachtVriend aangesloten bij Alkmaar Marketing en is daarmee lid van de PrachtstadClub. De in Alkmaar gevestigde sportvereniging en evenementenorganisatie organiseert in Nederland jaarlijks ruim 60 toonaangevende fiets-, hardloop- en wandelevenementen, waaronder twee grote evenementen in Alkmaar. De Plus Wandel4daagse Alkmaar en Alkmaar City Run by night krijgen veel aandacht van Alkmaar Marketing omdat het evenementen zijn die bijdragen aan de uitstraling van de stad naar bewoners, bezoekers en bedrijven maar ook extra inkomsten opleveren voor ondernemers.

Directeur van Alkmaar Marketing Eduard Pieter Oud is blij met de samenwerking: “Le Champion is een echte Alkmaarse organisatie met een uitstekende reputatie als organisator van grootschalige sportevenementen en is daarmee een belangrijk uithangbord voor onze stad”.

Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion is blij met de samenwerking: “Onze grootste evenementen trekken deelnemers uit de hele wereld. Denk aan de TCS Amsterdam Marathon bijvoorbeeld, met hardlopers uit 140 landen! Maar wij koesteren onze thuisbasis in Alkmaar, inclusief onze mooie evenementen hier en onze waardevolle relaties met gemeente en ondernemers.”

Le Champion
Met meer dan zestig fiets-, hardloop- en wandelevenementen brengt Le Champion jaarlijks ruim 250.000 mensen in beweging. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en meer dan 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Met evenementen waaronder de MTB-strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Dam tot Damloop, de Plus Wandel4daagse Alkmaar, de Fjoertoer Egmond, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon kent iedereen er wel een. Zoveel mogelijk mensen, jong en oud, inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving.  

Alkmaar Marketing
Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omliggende regio. In 2019 hebben zij de PrachtstadClub opgericht. Met als doel organisaties bij elkaar te brengen die helpen bij de ontwikkeling en marketing van de stad Alkmaar en tegelijkertijd ook van elkaar kunnen profiteren.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.