Kees Noorman nieuwe voorzitter Stichting Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing

Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing maakt met genoegen de aanstelling van Kees Noorman als nieuwe voorzitter van het bestuur bekend. Hij neemt per 1 juli aanstaande het stokje over van Peter Visser, die de afgelopen acht jaar met veel toewijding deze rol heeft vervuld.

Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing is de overkoepelende organisatie waaronder o.a. Alkmaar Marketing, de Alkmaarpas en de Alkmaar Store (VVV) vallen. Peter Visser blikt trots terug op zijn tijd als voorzitter: “Met veel trots heb ik acht jaar lang de positie van voorzitter mogen bekleden. Eerst van Alkmaar Marketing en later Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing. Het is een periode geworden met veel hoogtepunten waarvan de succesvolle fusie tussen Alkmaar Marketing en VVV Alkmaar er één is. Nu staat er een solide organisatie met uitstekende mensen en een prachtig toekomstperspectief met uitbreiding van taken in de regio. Daarom is het nu voor mij het juiste moment om het stokje over te dragen.”

De nieuwe voorzitter, Kees Noorman, kijkt ernaar uit om zijn nieuwe rol op zich te nemen: “Als Alkmaarder voel ik me zeer vereerd te zijn gevraagd om voorzitter te worden van Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing. Ik volg de organisatie al langere tijd en zie hoe zij niet alleen Alkmaar en de regio goed op de kaart zetten, maar ook een belangrijke rol spelen bij het verbinden van beeldbepalende organisaties en mensen. Met mijn ervaring vertrouw ik erop dat ik een goede gesprekspartner ben voor de directie om de organisatie te laten groeien naar de volgende fase.”

Ger Welbers, directeur van Hart van Noord-Holland, spreekt zijn waardering uit voor Peter Visser en zijn vertrouwen in Kees Noorman: “Peter is in zijn periode als voorzitter zeer belangrijk geweest bij de bepaling van de ambities en strategie van Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing en daar zijn wij hem heel dankbaar voor. Voor onze organisatie is continuïteit een vereiste vanwege het grote belang van onze werkzaamheden voor vele partijen en daarom zijn wij blij dat Kees de nieuwe voorzitter wordt.

Kees woont in Alkmaar, heeft ruime ervaring in de wereld van de zakelijke dienstverlening en heeft een interessant netwerk onder andere in de metropoolregio Amsterdam. Zijn profiel sluit volgens Welbers daarom goed aan bij wat de organisatie de komende jaren nodig heeft. Naast een wisseling in het voorzitterschap kondigt de organisatie met trots aan dat Ilse van Dijk, directeur van De Karavaan, namens de culturele sector de bestuurszetel van Erna Winters, directeur-bestuurder van het ABC-huis, zal overnemen. “Hiermee blijven we een stevige verbinding met de culturele sector houden en bouwen we voort aan een toekomst waarin samenwerking en innovatie centraal staan”, aldus Ger Welbers.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.