Je kunt ontzettend veel met de AlkmaarPas

Studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar vieren eerste 100 dagen met AlkmaarPas


Studeren is meer dan alleen in de schoolbanken zitten. Als student kom je in een nieuwe stad terecht waar je de weg niet kent. Honderden jonge studenten gaan op zoek naar de lekkerste koffie en leukste sportplek. Hogeschool Inholland Alkmaar helpt haar studenten graag op weg in de stad met een handig cadeau, de AlkmaarPas.

Hoe maak je de omgeving aantrekkelijk om samen met medestudenten te ontdekken en hoe ontsluit je als opleiding de stad? Tijdens het Eerste 100-dagen Programma ‘Connect2School’ van Hogeschool Inholland Alkmaar worden nieuwe studenten geholpen om alles uit hun eerste 100 dagen als student te halen. Die 100 dagen liepen vlak voor de kerst af.  Ruim 950 studenten sloten deze leuke periode af met een tastbaar cadeau van hun opleider, de AlkmaarPas.

Belang van studieomgeving
Hogeschool Inholland Alkmaar biedt de pas aan de jongste lichting studenten van alle veertien Alkmaarse opleidingen aan. Volgens Thessa Vos van het Studentsucces Centrum van Hogeschool Inholland is de AlkmaarPas een handige tool om de studenten versneld zelfstandig de stad te leren kennen. “We geven de AlkmaarPas cadeau met het doel studenten te stimuleren Alkmaar en omgeving beter te leren kennen. En tegelijkertijd een band op te bouwen met medestudenten. Met dit cadeau benadrukken we het belang van de studieomgeving, in dit geval Alkmaar, voor het succesvol volgen van een opleiding.”

Nieuwe aanwas
De bijna 1000 kortingspassen werden tijdens een feestelijk moment in de laatste week van het jaar op de opleidingslocatie uitgedeeld. Lesly van den Broek, student Business Studies bij Hogeschool InHolland Alkmaar weet al precies hoe ze de pas gaat gebruiken.  “Samen met mijn medestudenten ga ik graag een potje boules spelen bij de BoulesBitesBar. Met de pas krijgen we daar een leuke korting”. Met de pas hebben studenten korting en gratis toegang bij meer dan 250 plekken; sport, winkels, horecaplekken, culturele instellingen en meer. Zo ontdekken de talenten van Alkmaar razendsnel hun nieuwe stad.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.