Hortus Alkmaar: een prachtige botanische tuin

Zes dagen per week ontspannen in ‘t groen

Ben je geïnteresseerd in de namen en werking van planten? Of wil je met je (klein)kinderen een leuke speurtocht volgen? Kom dan naar Hortus Alkmaar, een botanische tuin gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden.

Grote biodiversiteit

In de tuinen van Hortus Alkmaar wordt al tientallen jaren biologisch getuinierd. Daardoor zijn er tal van bijzondere en mooie dieren te zien. Van vlinders, libellen, wilde bijen, vogels tot amfibieën. In de steile oevers van de watergang nestelen ijsvogels, die je vanuit een speciale hut kunt bekijken en fotograferen. In de bijna twee hectare grote tuin staan meer dan 1000 verschillende soorten planten, bomen en struiken, waaronder vele zeldzame of bedreigde soorten. Wandel door de verschillende thematuinen en biotopen en ontdek alle bijzondere plekjes. Er is een rotstuin, duintuin met paddenpoel, moeras, eetbare tuin, prairietuin, Amerikaans bos en een vleesetende-plantentuin.

Theetuin en terras
Na een wandeling door de tuin is het heerlijk om even uit te rusten op het terras of in het kascafé met een kopje biologische koffie of thee van verse kruiden uit de theetuin. Elke 1e vrijdag van de maand kun je om 14.00 uur meelopen met de tuinman voor ´Een rondje door de tuin´. En elke 1e zondag van de maand kun je om 10.30 uur meedoen met een rondleiding door een gids.

Openingstijden zomerseizoen (20 maart t/m 31 oktober):
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 17.00 uur


Openingstijden winterseizoen (1 november t/m 20 maart):
Dinsdag t/m donderdag: open 10.00 – 16.00 uur
Vrijdag t/m maandag: gesloten.


Kijk voor meer informatie op www.hortusalkmaar.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.