Het nieuwe Alkmaar Prachtstad Magazine

biedt volop inspiratie, met als hoogtepunt de Vaandeldrager van Rembrandt in Alkmaar

Deze week ligt de lente-/zomereditie van het Alkmaar Prachtstad-magazine bij ruim 105.000 huishoudens in de regio Alkmaar op de mat. Patrick van Mil, directeur-bestuurder van Stedelijk Museum Alkmaar, ontving uit handen van de nieuwe hoofdredacteur Dorien Modderman-Berkhout het eerste exemplaar.

Hoewel 2022 in een gedeeltelijke lockdown begon, werd al vrij snel duidelijk dat in Nederland de coronamaatregelen beetje bij beetje mochten worden losgelaten. Ook in en rond Alkmaar kwam alles weer tot leven, horeca en winkels openden hun deuren weer, theaters brachten de nieuwe programmering naar buiten en de evenementenkalender op www.alkmaarprachtstad.nl stroomde al snel weer vol.

“Het eerste magazine waar ik als hoofdredacteur aan verbonden ben, is weer ouderwets goed gevuld met toffe evenementen, nieuwe hotspots, leuke voorstellingen en bijzondere exposities. Ik had zó nog een aantal pagina’s extra kunnen vullen met alles wat er te doen is, “ aldus hoofdredacteur Dorien. Het komende seizoen is er dus genoeg te beleven in Alkmaar en omstreken. Zo vindt op het Waagplein momenteel weer de gezellige kaasmarkt plaats, die veel bezoekers trekt. Bekende evenementen zoals Kaeskoppenstad, de Cityrun by night en Pride Alkmaar staan ook weer op de agenda.

Maar wat je déze zomer echt niet mag missen in Alkmaar, is de expositie van de Vaandeldrager van Rembrandt van Rijn. Stedelijk Museum Alkmaar is namelijk geselecteerd als exclusieve locatie voor de provincie Noord-Holland. Het imposante kunstwerk toont Rembrandt op z’n best en is daar in de maand juli te bewonderen. Niet voor niets wordt het eerste nummer van het magazine dan ook uitgereikt aan Patrick van Mil, directeur-bestuurder van Stedelijk Museum Alkmaar.

Patrick van Mil: “Stedelijk Museum Alkmaar is buitengewoon trots onderdeel van de nationale tournee te zijn, voordat het belangrijke werk een blijvende plek krijgt in het Rijksmuseum Amsterdam. Alkmaar haalt daarmee een meesterwerk van wereldniveau naar de stad.”
Om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven 'De Vaandeldrager' van dichtbij te bewonderen zal het museum in juli elke dag (dus ook op maandag) toegankelijk zijn.”

Benieuwd naar wat er de komende tijd nog meer te doen is in Alkmaar en omstreken? Laat je dan inspireren door het nieuwe magazine. Het Alkmaar Prachtstad Magazine verschijnt twee keer per jaar in Alkmaar en omstreken, in een totale oplage van ruim 105.000 stuks. Het magazine wordt huis aan huis verspreid in de regio, maar is ook te vinden op diverse plekken in en rond Alkmaar. De complete uitagenda vind je op www.alkmaarprachtstad.nl of volg @alkmaarprachtstad op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Het magazine is ook online te bekijken: 
www.issuu.com/alkmaarmarketing/docs/alkmaar_magazine_april_2022

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.