Duitse bestsellerauteur Monika Peetz opent de Kaasmarkt

De Kaasmarkt blijft onverminderd populair bij Duitse bezoekers. De Kaasmarkt heeft op vrijdag 19 mei daarom Duitse schrijver Monika Peetz uitgenodigd als belluider om deze populaire Käsemarkt te openen. 

 

Bergen aan Zee als decor voor roman

Monika Peetz werd geboren in 1963 en studeerde Duits, communicatiewetenschappen en filosofie in München. Sinds 1998 woont ze als scenarist afwisselend in Duitsland en Nederland. Haar boeken zijn vertaald en verschenen in 26 landen. Peetz is de auteur van de bestsellerreeks De dinsdagvrouwen. Haar romans over de vijf vrienden waren SPIEGEL-bestsellers en alleen al in Duitstalige landen werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Haar nieuwste serie heet Zomerzussen en vertelt het verhaal van vier vervreemde zussen die door hun moeder worden uitgenodigd om hun oude vakantieoord in Bergen aan Zee te bezoeken. Met gemengde gevoelens komen ze aan in het pittoreske dorpje aan de Nederlandse kust. Elk met hun eigen zorgen en gedachten in hun bagage. Waarom roept hun moeder hen bij elkaar?

Na het luiden van de traditionele kaasbel zullen zowel de Duitse als Nederlands edities van de Zomerzussen-serie worden gesigneerd door Monika Peetz bij Boekhandel van der Meulen, Langestraat 87 in Alkmaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.