-

'Dag van de Hummus' met DAYA

Houd jij ook zo van de smaak van hummus? Of heb je het juist nog nooit gegeten maar ben je wel heel benieuwd wat het nou eigenlijk is? Wij spraken met DAYA; dé hummus & falafel-hotspot van Alkmaar. 

Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat DAYA voor het eerst haar deuren opende om Alkmaar kennis te laten maken met hun huisgemaakte hummus en falafel. Vandaag, 13 mei, is het Internationale Dag van de Hummus. Hét moment om DAYA en haar hummus even extra in het zonnetje zetten. 

Wat is hummus nu eigenlijk? 
Team DAYA: "De meeste mensen zijn er wel mee bekend, maar helaas te vaak met de hummus van de supermarkten. Wat wij ook wel de veredelde mayonaise noemen."

"Hummus komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Authentieke Midden-Oosterse hummus bestaat uit basisingredienten als gekookte kikkererwten en tahin. Hummus is op veel manieren te eten,. Zo kun je er bijvoorbeeld Midden-Oosterse ‘tapas’ mee bereiden. Denk aan gerechten als fattoush, baba ganoush en taboulé. Uiteraard is de meest gewilde combinaties falafel met hummus, maar er zijn talloze alternatieven om mee te variëren."

Over DAYA
Bij DAYA zijn ze gek op al hun huisgemaakte hummus in combinatie met de falafel. Het restaurant is gevestigd op Achterstraat 58 in Alkmaar, dus ga snel een keer langs om de heerlijke hummus uit te proberen! 

Afhalen en bezorgen
Wist je dat DAYA van dinsdag t/m zondag van 16.00 tot 19.00 uur ook een afhaal- en bezorgservice biedt? Voor afhalen en bezorgen kun je een WhatsAppje sturen naar 06-82806113. De menukaart vind je hier

Socials
Vergeet DAYA ook zeker niet te volgen op Instagram en Facebook

En, loopt het water je al in de mond bij het zien van de foto's?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Cadeaubonnen

Bestellen in Alkmaar

Thuisagenda

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.