Alkmaarse films, series, uitzendingen & vlogs

Nu we allemaal zo veel mogelijk thuis blijven, heb je vást tijd om een leuke film, serie of vlog te kijken! We hebben een aantal Alkmaarse series, tv-uitzendingen waarin onze stad centraal staat en vlogs op een rijtje gezet:

LOIS 

De serie, gebaseerd op de boeken van Simone van der Vlugt, gaat over de Alkmaarse rechercheur Lois. De gelijknamige hoofdpersoon, Lois Elzinga, gespeeld door Noortje Herlaar, werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie en krijgt iedere week met een nieuwe, complexe zaak te maken.  De cast van LOIS bestaat verder uit Nora El Koussour, Kay Greidanus, Raymond Thiry, Bart Klever, Puck Pomelien Busser, Ramsey Nasr, Ian Bok en Anneke Sluiters.
De serie (3 afleveringen) was in november 2018 te zien bij de AVRO/TROS. Kijk het hier terug.

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS
De familie Van Rossem bezocht afgelopen jaar onze stad voor hun programma 'Hier zijn de Van Rossems'. 
Ben jij benieuwd wat ze van Alkmaar vonden? Kijk dan de aflevering terug!

TUSSEN KUNST EN KITSCH
Vanuit het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een beeld van Prometheus, Martijn Akkerman een vorstelijke ring en Willem de Winter een schilderij van Oepts. Bekijk de aflevering terug.

KOPEN ZONDER KIJKEN
Toen ze op televisie een oproep voor het programma 'Kopen zonder kijken' voorbij zag komen, besloot Larissa dat inschrijven geen kwaad kon. Een paar maanden later belden de programmamakers dat het ze gelukt was om een huis voor Larissa en Jeffrey te vinden. ​Kijk de aflevering op Videoland.
​Voor ons Alkmaar Prachtstad-magazine spraken we met Larissa over die spannende tijd, hun prachtige huis én haar favoriete hotspots in de stad. Lees het hele interview hier.

AZ-VLOGS
Mis je de wedstrijden van AZ al? Hoe gaat het bijvoorbeeld met aanvaller Calvin en hoe houdt hij zichzelf fit tijdens de Corona-crisis? AZ-vlogger Timo facetimede met de aanvaller en legde het vast in een vlog. Kijk alle vlogs en video's hier

LINDA.TV
De vrolijke styliste Bho Roosterman en haar hond Sjimmie gaan samen door heel Nederland de straat op om mensen in goeie outfits te spotten. Ze waren ook een dagje in Alkmaar. Bekijk de aflevering hier op YouTube terug. 

In de heerlijke film 'Alles is Liefde', speelt het kerkje van Grootschermer nog een kleine rol én ook is Grootschermer te zien in de spannende serie Hollands Hoop.

----------

Klik hier voor de volledige thuisagenda. 

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.