Boer Tom opent ‘Tulpenkaasmarkt’

Wat:                            Tulpenkaasmarkt
Wanneer:                   Vrijdag 8 april 2022
Hoe laat:                    10.00 – 13.00 uur
Waar:                         Waagplein, Alkmaar

Op vrijdag 8 april gaat om 10.00 uur de jaarlijkse Tulpenkaasmarkt op het Waagplein van start. Voor de vijfde keer sieren deze dag zo’n 20.000 tulpen de kaasmarkt. Dat levert natuurlijk prachtige Hollandse plaatjes op. Na afloop van de kaasmarkt, die duurt tot ongeveer 13.00 uur, delen de kaasmeisjes de tulpen uit aan de bezoekers.

Opening door Boer Tom

Wie anders kan de Tulpenkaasmarkt openen dan Boer Tom? Tom Groot, die we allemaal kennen van Boer Zoekt Vrouw en Eigen Huis & Tuin, is tulpenteler nabij Alkmaar en weet alles over deze beroemde bloem. In de tweede helft van april staan de fleurige tulpen in de velden rondom Alkmaar op zijn mooist. Waar kan je naar toe om van dit kleurrijke spektakel te genieten? Twee tips:  

De Schermer
In de Schermer barst het van de tulpenvelden. Fiets bijvoorbeeld de Leeghwaterroute (fietsroute is te koop bij VVV Alkmaar), dan kom je ze sowieso tegen. Soms moet je misschien een beetje afwijken van de route om de mooiste plekjes te vinden, maar gelukkig vallen de tulpenvelden lekker op! 

Egmondermeer 
In de polders tussen Alkmaar en de kustplaatsen staan ook ieder jaar heel veel bollenvelden in bloei. Fiets door de Egmondermeer (het gebied tussen Alkmaar, Heiloo, Egmond aan den Hoef en Bergen) en zoek de fietspaadjes tussen de weilanden op. Dan komt de kleurenpracht je vanzelf tegemoet.

Let op!
Miranda Tonkes, manager VVV Alkmaar, wil nog één ding meegeven: Ga lekker naar buiten en zoek eind deze maand de bollenvelden op. Ze zijn prachtig. Maar een belangrijke kanttekening: loop niet zomaar een tulpenveld in. Als je in de paden loopt, kun je tulpen beschadigen en bacteriën en schimmels verspreiden. Ook tulpen plukken is natuurlijk niet de bedoeling. Foto’s maken is leuk, maar blijf netjes op het fiets-/wandelpad langs het veld.”

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.