Beklim jij straks de Waagtoren?

Loop de Warme Winter Wandeling en doe mee met de fotowedstrijd

In de Alkmaarse binnenstad schitteren duizenden lichtjes je tegemoet langs de grachten, in kerstbomen, in vrolijk versierde kerstetalages en binnen bij de gezellige horeca. Een aantrekkelijk beeld wat regelmatig wordt vastgelegd door langslopend publiek. De Warme Winter Wandeling leid je langs deze fotogenieke hotspots waarbij je je camera of telefoon zeker binnen handbereik wilt houden. Jouw foto kan jou namelijk een unieke ervaring opleveren; uitkijken over Alkmaar vanaf dé ultieme hotspot boven op de Waagtoren.

 

De Warme Winter Wandeling loopt door de binnenstad langs de schaatsbaan en verlichte ALKMAAR-letters op het Waagplein, over verlichte grachten en langs levensgrote ansichtkaarten die een schilderachtig Alkmaars tafereel omlijsten. Op de route vind je genoeg gelegenheden om ondertussen te genieten van de winterse horeca, te winkelen én natuurlijk een mooi plaatje te schieten!

 

Want dat Alkmaar fotogeniek is kunnen we met z’n allen wel beamen, want de mooiste plaatjes komen voorbij. Op Instagram-account @alkmaarprachtstad worden geregeld kiekjes gedeeld die menig Alkmaars hart met trots vult. Het gros van die mooie plaatjes komt van Alkmaarders zelf en nu maken zij met hun foto kans om de Waagtoren te beklimmen. Wat je hiervoor moet doen? Jouw mooiste winterse plaatje van Alkmaar delen met @alkmaarprachtstad en #warmewintermaandenalkmaar. Middels een poll kan iedereen stemmen op de mooiste foto en de maker hiervan ontvangt een prachtig winterpakket met Alkmaarse producten (t.w.v. EUR 150), uitgereikt op grote hoogte!

 

Voor en door Alkmaarders

De Warme Winter Wandeling is onderdeel van de Warme Wintermaanden campagne van Alkmaar Marketing, beter bekend als Alkmaar Prachtstad. Marketingmanager Mandy Duijvelshoff, zelf ook een Alkmaarder, vertelt: ”Alkmaarders zijn trots op hun stad, en met initiatieven zoals de Warme Wintermaanden moedigen we actief lokaal beleven en winkelen aan, waardoor de plaatselijke economie versterkt wordt. Op deze manier genieten alle betrokkenen - bewoners, ondernemers en bezoekers - optimaal van de Alkmaarse winter.”

 

De route is gratis af te halen bij de VVV op het Waagplein en online beschikbaar als download. Scan de QR-code voor de route en meer informatie over de foto winactie. Meer informatie over activiteiten in en om Alkmaar tijdens de Warme Winter Maanden vind je op alkmaarprachtstad.nl/warmewintermaanden.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.