Alkmaar Ontzet 450 jaar

Een jaar vol activiteiten voor en door Alkmaar

Het jubileumjaar Alkmaar Ontzet 450 jaar wordt door bewoners van gemeente Alkmaar uitgebreid gevierd. Het jubeljaar begon al op 8 oktober 2022 en in de aanloop naar 8 oktober 2023 vinden er aankomende maanden volop evenementen plaats. Naast héél veel gezellige evenementen en activiteiten is er ook aandacht voor herdenkingen. Vier en herdenk met de hele gemeente dit bijzondere jaar dat als motto heeft: 'Jouw Historie, Jouw Victorie'.

 

Activiteiten

Een unieke ervaring beleef je tijdens de prikkelende experience ‘Met Eigen Ogen’ in het eeuwenoude Stadhuis van Alkmaar. Tijdens een route kriskras door het monumentale pand met special effects en lichtprojecties krijg je het verhaal achter het Alkmaars Ontzet te horen van documentairemaker en onderzoeksjournalist Sinan Can. Ook leuk: de rondleiding in het Regionaal Archief Alkmaar of het 3e Lindegrachtconcert in het teken van Alkmaar Ontzet 450 jaar met o.a. Spaanse muziek. Liever een dansje wagen? Bezoek dan het rijdende festival Jungle in the Sky. Óf laat je verrassen door tragikomisch locatietheaterstuk Vrij van Verzet, op een plek waar de strijd daadwerkelijk werd gestreden. Je kan het natuurlijk ook gewoon állemaal doen. Check dan even de speciale UITagenda met alle evenementen op www.alkmaarontzet450jaar.nl.

Iedereen trots op Alkmaar

De vlag kan uit: een speciale 450-vlag is verkrijgbaar bij de Alkmaar Store (VVV). De vlag is verkrijgbaar voor €27,50 en gemaakt van duurzaam materiaal. Die kun je met trots aan je gevel hangen! Het uithangen van de vlag is niet alleen een traditie en uiting van trots, het draagt ook bij aan een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. En laat die laatste nou net 1 van die 4 V’s zijn van de thema’s rondom de viering en herdenking van Alkmaar Ontzet: vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid. Thema’s die vandaag én in de toekomst belangrijk zijn voor alle bewoners van Alkmaar.

Alkmaarpas

Veel activiteiten zijn gratis te bezoeken. Met de Alkmaarpas kun je in aanmerking komen voor korting op meerdere betaalde activiteiten. Houd hiervoor de website in de gaten: www.alkmaarontzet450jaar.nl.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.