7 x Tweedehands shoppen Alkmaar

Op zoek naar iets unieks én tweedehands tijdens het shoppen in Alkmaar? Sla dan vooral deze winkels niet over!

1. Kringloopboulevard

Voor de echte vintage hunters is dit een walhalla. In Alkmaar vind je een heuse Kringloopboulevard! Aan de Zijperstraat zijn maar liefst zes kringloopwinkels gevestigd, waaronder RataplanRataplan Outlet, Kringloop Alkmaar, Loodz 15, Stichting Kook en Uitdragerij 15. 

Elke winkel heeft zo zijn eigen stijl, maar een ding hebben de kringloopwinkels gemeen: Alle gebruikte items krijgen een tweede leven. Grote kans dat jij op deze boulevard de leukste kleding, apparaten of andere items scoort voor een prikkie. Ook zijn de kringloopwinkels aan de Zijperstraat een goede plek om jouw gebruikte spullen of kleding te doneren.

Kringloopboulevard | Zijperstraat Alkmaar

Foto: Een Goede Reis

2. Pinokkio

Pinokkio is dé winkel waar je zo lekker kan en mag neuzen. Hier vind je tweedehands (merk) dames-, baby-, en kinderkleding van topkwaliteit. Naast kleding kun je hier ook (houten) speelgoed verkrijgen. Door het innamebeleid verkoopt Punokkio gegarandeerd goede, modieuze spullen tegen betaalbare prijzen. Elke dag komen hier nieuwe items binnen, waardoor zij steeds een wisselende collectie kunnen voeren en de kleding maximaal 2 maanden in de winkel hangen. In de winkel is een ruime speelhoek aanwezig waar kinderen lekker kunnen vertoeven zodat jij als ouder op je gemak kunt rondneuzen. 

Pinokkio | Huigbrouwerstraat 2

3. Mevrouw Jansen

Een goede koop hoeft niet duur te zijn. Mevrouw Jansen-kleding, een damesmodezaak gelegen in het hartje van het historische stadscentrum van Alkmaar, is volledig gespecialiseerd in tweedehands designkleding. Hier houden ze zich dagelijks bezig met de in-en verkoop van hippe, trendy dameskleding. Daarnaast verkopen ze tassen, riemen, zonnebrillen, sieraden en andere accessoires. Voor een stijlvolle collectie tweedehands merkkleding in het hogere segment ga je naar Mevrouw Jansen. En wie weet scoor jij een jurk van MaxMara, een broek van Marccain of een Jas van Gucci voor een aantrekkelijke prijs. 

Achterstraat 44 | Alkmaar

4. Reshare store

Opnieuw delen is hier het motto!  De Reshare store verkoopt mooie tweedehands kleding voor een lage prijs. Het is een hippe winkel, waar de opbrengst ten goede komt aan het hulpaanbod van het Leger des Heils, bijvoorbeeld jeugdzorg of arbeidsreïntegratie.

Payglop 15, Alkmaar

5. Vintage NŌ 5

 Audrey Hepburn, Coco Chanel, Marylin Monroe en veel meer fashion-idolen van vroeger. Bij Vintage Nō 5 krijgen de mooiste merk- & designerkledingstukken een tweede leven. En de winkel is ook nog eens gelegen aan één van Alkmaars mooiste grachten in de Oude stad van Alkmaar.

Luttik Oudorp 114, Alkmaar

6. Terre des Hommes

Prachtspullen verdienen een tweede leven. Je hebt vast wel speelgoed, boeken, kleding of andere spullen van goede kwaliteit die je niet meer gebruikt. Zonde om weg te gooien. Met alles wat je doneert aan een Terre des Hommes-winkel , steun je kinderen die niet zonder hulp kunnen. Waarom duur shoppen als je net zo goed prachtige tweedehands artikelen kunt kopen? Kom eens langs in de Terre des Hommes winkel. Met je aankoop strijd je mee tegen uitbuiting van kinderen. De opbrengst wordt gebruikt voor verschillende programma’s. Dus veel plezier met je nieuwe oude jeans.

Ritsevoort 3, Alkmaar

7. Soepp

SOEPP is een biologisch, vegetarisch en in veel gevallen zelf vegan restaurant in de Oude Stad. Het leuke van dit restaurant is dat de zaak gevuld is met tweedehands spullen, die ook nog allemaal te koop zijn! Van de stoelen waarop je zit tot de lampen aan het plafond. Het interieur wisselt regelmatig en daarom alleen al is SOEPP een bezoekje waard. En rol na het winkelen en eten je bed in, want SOEPP is óók nog eens een B&B. 

Hekelstraat 31, Alkmaar

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Leuke koffietentjes

Musea

Horeca

Lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.