De fijnste yogastudio's in Alkmaar

Voor iedereen die wel wat rust en 'me time' kan gebruiken: dat kan in heel veel mooie yogastudio's in Alkmaar!

Yoga in de stad

In drukke tijden kan een beetje ontspanning geen kwaad. Een lesje yoga kan goed helpen om tot rust te komen en heeft daarnaast nog veel meer voordelen. 

Ook in Alkmaar zijn er verschillende yogastudio's. In dit blog hebben we een aantal fijne plekken op een rijtje gezet.

Mis je nog een goede yoga studio? Mail dan naar info@alkmaarprachtstad.nl, zodat we deze toe kunnen voegen.

Hilde van der Werff

Eigenaresse Hilde ontvangt je in haar gloednieuwe studio graag gasten voor yoga, maar ook voor massages, Reiki en Yoga Nidra sessies. Doe de Live Privé Yoga Nidra Slaap Meditatie sessie of combineer yoga en reiki tijdens haar Yoga Nidra en Reiki Meditatie Podcasts.

Ook kun je een yoga nidra sessie cadeau doen aan je moeder, beste vriendin of iemand anders door een cadeaubon van Hilde van der Werff te kopen. 

Breedstraat 44, Alkmaar

Foto: Hilde van der Werff

Mind Events Factory

Bij Mind Events Factory kun je voor bijna alle soorten yoga wel terecht. Neem een lesje 'core power yoga', waarin je gaat werken aan alle spiergroepen van het lichaam of ga voor 'yin yoga', wat juist een hele rustige vorm van yoga is. En zo zijn er nog heel veel andere soorten yogalessen. 

In de webshop worden ook nog eens veel yoga hulpmiddelen en essential oils verkocht. Ook kun je een cadeaubon bestellen. 

Kanaaldijk 301, Alkmaar

Foto: Mind Events Factory

De Zen Fabriek

Eigenaresse Debby leerde door yoga haar lichaam opnieuw kennen en de yoga en massages hebben haar leven in een positieve zin veranderd.

Dit wil ze overdragen aan de mensen die haar lessen volgen, dus de lessen gaan van Yin Yoga tot Hatha Yoga en van een Privé Yoga les tot Yoga With a View. Bij de Zen Fabriek wordt het allemaal aangeboden. 

Van de veldelaan 140, Alkmaar

Foto: De Zen Fabriek

Ohm Studios

Alle lessen bij Ohm Studios zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Heb je last van stijve spieren, ben je zwanger of wil je gewoon ontspanning? Je kunt hier terecht voor bijna allle soorten yoga en er is voor ieder wat wils. Je kunt kennis maken met deze yogaschool door een proefles te nemen. 

Pieterstraat 2, Alkmaar

Foto: Ohm Yoga Studio

Yoga en Co

Yoga en Co is voor iedereen geschikt: jong en oud, lenig of niet, iedereen is hier welkom. Ze doen niet aan abonnementen, maar je kunt instappen wanneer je wilt en betaalt met een rittenkaart als je komt. Er is een ruim aanbod aan lessen op verschillende uren en er zit gegarandeerd een les bij die past bij je past. 

Bergerweg 27, Alkmaar

Foto: Yoga en Co

Yoga Lara

Lara brengt met haar yoga, meditatie en voetreflextherapie een stukje ontspanning, plezier en kwaliteit. Op maandag, woensdag en zondag kun je hier terecht voor verschillende soorten yogalessen.

De intensiteit van de lessen wordt aangepast aan het seizoen, de energie in de groep en/of de energie van de docent, dus soms wat meer Yin en soms wat meer Yang. Binnen de lessen is er ook regelmatig ruimte voor wat meditatie. En is het mooi weer? Dan wordt de yogales gewoon op het strand gegeven!

Spoorstraat 62, Alkmaar

Foto: YogaLara

Studio 8 Alkmaar

Deze yogastudio is gespecialiseerd in Yin Yoga & Asthanga, Bodybalance, Pilates, HathaYoga, Kettlebell-en Coretraining voor small group & Personal Training. Alle yogalessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Waar de naam Studio 8 vandaan komt? De lessen zijn geschikt voor maximaal 8 personen en het achtvoudige pad van yoga bestaat uit 8 onderdelen die samen het yoga geheel vormen. 

Pettemerstraat 12b, Alkmaar

Foto: Studio 8 

YogaOmkar

Bij YogaOmkar worden de yogalessen in kleine groepen gedaan, zodat er voor ieder individu genoeg aandacht is. Ervaring of niet, jong of oud, deze lessen zijn voor iedereen geschikt. Er zijn 4 soorten kennismakingslessen: Hatha Yoga, Yin Yoga, Yoga Nidra, VinYasa Yoga en een workshop Stoelyoga voor bedrijven. Daarnaast wordt er bij YogaOmkar Hypnotherapie en Reiki gegeven.

Johanna Naberstraat 77b, 1827 LB Alkmaar

Foto: Yoga Omkar

Landelijk Genieten Yogales

Hoe leuk is het om niet alleen maar om samen met familie of vrienden een heerlijke yogales te volgen? Bij mooi weer lekker buiten en bij minder weer binnen. Ervaring is niet vereist en meedoen kan op je eigen niveau. Let’s Yoga!

Vrouwenweg 2, Schermerhorn

Foto: Landelijk Genieten

Mind Your Body Health

Mind your Body & Health helpt jou om weer fit en energiek te worden en het lichaam te krijgen wat je altijd hebt gewild. Je kunt hier terecht voor yoga, pilates, bodyflow, krachttraining, core power en conditietraining. Alle lessen worden op dit moment buiten gegeven. Wil je graag werken aan een sterk, slank en fit lichaam, maar op de tijden wanneer het jou uitkomt? Of train je gewoon liever 1 op 1? Dan kun je je ook aanmelden voor personal training! 

Einthovenstraat 7, Alkmaar

Foto: Mind Your Body & Health 

JaapYoga

Op zoek naar yogalessen waarbij je fysiek wordt uitgedaagd? Of juist een yogales om je houding te corrigeren en meer flexibel te worden? Ga dan zeker eens langs bij Jaap Yoga om een les te volgen. De lessen zijn vooral gericht op de fysieke kant van yoga, waarbij gelet wordt op de ademhaling en de houdingen.

Westerweg 14, Alkmaar

Foto: Jaap Yoga

Victorie Plaza Yoga

Tijdens de yogalessen bij Victorie Plaza kun je je gedachten helemaal laten gaan en is het tijd om te luisteren naar je lichaam. Yoga is de perfecte combinatie van beweging en ontspanning. Bij Victorie Plaza kun je kiezen tussen verschillende vormen, van de klassieke vorm tot de nieuwere vorm. Wil je erachter komen welke vorm bij jou past? Neem dan snel een proefles.

Terborchlaan 311, Alkmaar

Foto: Victorie Plaza Alkmaar

De Yogareis

Als je reist neem je de tijd om stil te staan en je te verwonderen over alles wat je tegenkomt. Dat geeft ontspanning en ruimte voor inspiratie en nieuwe energie. Het mooie is dat je niet perse je koffer hoeft te pakken om op reis te gaan. Reizen kan overal en altijd: thuis, op je werk, buiten, of waar je ook maar bent.

Lara van De Yogareis biedt yoga op maat in Alkmaar en omgeving. Privé yogalessen, yoga in kleine groepjes, bedrijfsyoga, stoelyoga, strandyoga en workshops. Of pak je koffer om mee op reis te gaan. 

Stationsstraat 13, Alkmaar

Foto: Yogareis Alkmaar

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Ontdek je eigen stad

Leuke koffie tentjes

Originele winkels

6 fijne terrassen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.