Larissa en Jeffrey kochten 'blind' een huis in Alkmaar

"We voelen ons hier zó op ons gemak!"

Ze wilden niets liever dan in Alkmaar wonen, de 35-jarige Larissa en haar vriend Jeffrey (34). Maar met de situatie op de woningmarkt bleek het best een opgave te zijn om hun droomhuis te vinden. En dus besloot het stel zich in te schrijven voor het razend populaire televisiepgrogramma ‘Kopen zonder kijken’. Dat avontuur leverde het gezin uiteindelijk een prachtige woning op.

Foto: Salted Photography

“Ik ben in Alkmaar geboren, maar opgegroeid in Heerhugowaard”, begint Larissa. “In mijn twintiger jaren besloot ik te verhuizen naar mijn geboortestad. Vervolgens heb ik jarenlang met een vriendin op de Houttil gewoond, tot ik een relatie kreeg met Jeffrey. Hij had toen net een huis gekocht in Heerhugowaard, dus ik ben bij hem ingetrokken. Maar wel met het idee om later weer terug te verhuizen naar Alkmaar.” 

“We zijn echte sociale dieren en dol op de reuring en gezelligheid van de stad. Na een paar jaar in Heerhugowaard en de geboorte van zoontje Jax (inmiddels bijna 4) besloten we op zoek te gaan naar een karakteristieke woning in Alkmaar. Op fietsafstand van de binnenstad, maar in een wat rustigere, kindvriendelijke wijk.” 

Maar dat bleek nogal een pittige zoektocht zonder succes. Tot Larissa op televisie een oproep voorbij zag komen voor het programma ‘Kopen zonder kijken’. Deelnemers kopen dan dus letterlijk een huis zónder het gezien te hebben. “Inschrijven kan geen kwaad, dacht ik. Maar Jeffrey dacht er iets anders over toen-ie thuiskwam uit zijn werk. Een paar uur en goede gesprekken later besloten we het toch een kans te geven.”

“We voerden lange, leuke gesprekken met de programmamakers. Ze luisterden echt naar ons en we konden goed aangeven wat we wel en niet wilden. Steeds meer zagen we vooral de kansen in plaats van de risico’s. We besloten de gok te wagen. En toen werden we na een paar maanden gebeld dat het ze gelukt was om een huis voor ons te vinden! ‘Blind’ hebben we onze handtekeningen onder de koopakte gezet. We wisten écht van niks.” 

“Toen zijn we natuurlijk rondjes gaan rijden door de wijken waarvan we dachten dat we daar wel eens terecht zouden kunnen komen. Uiteindelijk stonden we geblinddoekt voor ons nieuwe huis. Hoewel er aan de woning echt nog van alles moest gebeuren, waren we eigenlijk meteen heel blij. We kwamen in het Rembrandtkwartier terecht, onze droombuurt! Er was nog budget over om flink te verbouwen, wat heel goed heeft uitgepakt.”

“Dat is nu allemaal precies een jaar geleden. Een dag na de uitzending kwam ik erachter dat ik zwanger was van dochter Sue (inmiddels 6 maanden). We hebben geen moment spijt gehad van dit avontuur. Vlak na de verhuizing was de wijkbarbecue van het Rembrandtkwartier, wat toch een klein beetje voelde als een vuurdoop. Het was een groot succes. 

We voelen ons hier zó op ons gemak. De wijk heeft ons echt omarmd. We wonen tussen het strand en de bossen en daar maken we volle bak gebruik van. Vooral Jax verandert echt in een kleine Freek Vonk als hij de natuur ingaat.”

De hotspots van Larissa

Shoppen: Vanilia en Lou & Blue voor de kids
Taartjes: absoluut die van Sencha
Uitgaan: FRDS is ons favoriete feestje in de stad, elke laatste vrijdag van de maand bij Heeren van Sonoy
Eten: Hofman - daar komen we vooral ’s avonds met z’n tweeën heel graag
Buiten: Jax is fan van het speeltuintje bij de oude Harmonie-bioscoop. En we komen heel graag bij De Hout, daar heb je zo’n leuke kabouter-speelhoek

Benieuwd naar meer plaatjes van dit Alkmaarse gezin? Larissa is professioneel fotografe en legt trouwerijen, zwangerschappen en newbornfamilies vast. En dat ze van foto's haar werk heeft gemaakt, dat spat van haar Instagramkanalen af:

@larissahoogland 
@soapdesignenfotografie

Benieuwd naar de uitzending van 'Kopen zonder kijken'? Die kun je bij RTL XL terugkijken!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Tweedehands shoppen

Biologische hotspots

Originele winkels

Fijne lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.