-

KEN JIJ DEZE TOFFE ZAKEN AL?

Je hebt vást een aantal favoriete plekken waar je graag heengaat voor een cappuccino of om je garderobe aan te vullen. Maar ken je deze zaken al? Er zijn zoveel toffe hotspots in de stad Alkmaar en deze wil je natuurlijk allemaal gezien hebben. Sla eens een straatje eerder af of pak de fiets om buiten het centrum bij een leuke spot binnen te lopen. Ontdek je eigen stad en regio!

Ray of Light

Wist je dat onze stad ook een aantal ‘Twee-in-één’- zaken kent? Ray of Light is zo’n plek met een unieke combinatie. Deze zaak is een neongalerie, glasblazerij én espressobar in de Breedstraat, drie in één dus! Al sinds 1999 in Alkmaar, maar vást nog niet bij iedereen bekend. Tussen de werkbanken - waar pal voor je neus heuse kunstwerken op ontstaan - geniet je van een kop koffie of goed stuk taart.

Ray of Light | Breedstraat 5

Lily and Me

Een verjaardag of andere speciale gelegenheid op de planning en nog op zoek naar een origineel cadeau? Dan ben je bij Lily and Me in De Rijp aan het juiste adres. De winkel is gevuld met lifestyleproducten, gifts en (woon)accessoires – met veel liefde, creativiteit en plezier samengesteld. Een tikkeltje keuzestress gekregen van al die leuke items? Boek dan een persoonlijke shop-sessie. En de dames die de winkel runnen, organiseren ook nog eens allerlei creatieve workshops.

Lily and Me | Grote Dam 2 (De Rijp)

Twiggy & James

Toe aan een frisse coupe? Bij Twiggy & James word je heerlijk in de watten gelegd, terwijl je geniet van een goede bak koffie. Een echt verwenmoment! Hier zijn ze een kei in het kleuren, knippen en (af)stylen van jouw haar. Ook heren zitten hier goed bij de in-house barbier en gespecialiseerde herenkapper. En ben je rond etenstijd in de salon? 1480 Foodbar heeft speciaal voor Twiggy & James een menu samengesteld. Win-win!

Twiggy & James | Mient 4

Vers

Pak je regelmatig de trein of de bus vanaf Alkmaar Centraal Station? Stap dan eens binnen bij Kees, Christel en de rest van het team van VERS. Deze spot aan de Stationsweg hanteert een ‘no waste-policy’ en werkt met diverse lokale bedrijven samen om een verantwoord en betaalbare afhaalmaaltijd te kunnen bieden. Die passie voor puur en gezond eten proef je!

VERS | Stationsweg 41

Afghan Art Gallery

De sieraden van Afghan Art Gallery zijn van onwijs goede kwaliteit en met liefde gemaakt. In deze speciaalzaak vind je vele kwalitatieve antieke én moderne sieraden. Al drie generaties lang is Afghan Art Gallery bezig met het inkopen en verkopen van mooie juwelen en voorwerpen uit Afghanistan en Azië. Heel bijzonder is dat vele juwelen al meer dan 50, 100, of zelfs 200 jaar oud zijn. Dat maakt deze unieke winkel in de Oude Stad zeker een bezoek waard!

Afghan Art Gallery | Hekelstraat 16

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

6 fijne terrassen in Alkmaar

Vriendenweekend

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.