-

KEN JIJ DEZE TOFFE ZAKEN AL?

Het was een zomer waarin ongetwijfeld velen van ons in en rondom Alkmaar zijn gebleven. En dat is natuurlijk helemaal geen straf met zoveel leuke hotspots in de buurt. Je hebt vást een aantal favoriete plekken waar je graag heengaat voor een cappuccino of om je garderobe aan te vullen. Maar ken je deze zaken al? Sla eens een straatje eerder af of pak de fiets om buiten het centrum bij een leuke spot binnen te lopen. Ontdek je eigen stad en regio!

Lily and Me

Een verjaardag of andere speciale gelegenheid op de planning en nog op zoek naar een origineel cadeau? Dan ben je bij Lily and Me in De Rijp aan het juiste adres. De winkel is gevuld met lifestyleproducten, gifts en (woon)accessoires – met veel liefde, creativiteit en plezier samengesteld. Een tikkeltje keuzestress gekregen van al die leuke items? Boek dan een persoonlijke shop-sessie. En de dames die de winkel runnen, organiseren ook nog eens allerlei creatieve workshops.

Lily and Me | Grote Dam 2 (De Rijp)

Ray of Light

Wist je dat onze stad ook een aantal ‘Twee-in-één’- zaken kent? Ray of Light is zo’n plek met een unieke combinatie. De winkel is een neongalerie, glasblazerij én koffiebar in de Breedstraat. Drie in één eigenlijk dus. Al sinds 1999 in Alkmaar, maar vást nog niet bij iedereen bekend. Tussen de werkbanken - waar pal voor je neus heuse kunstwerken op ontstaan - geniet je van een kop koffie of goed stuk taart.

Ray of Light | Breedstraat 5

Vers

Pak je regelmatig de trein of de bus vanaf Alkmaar Centraal Station? Stap dan eens binnen bij Kees, Christel en de rest van het team van VERS. Deze spot aan de Stationsweg hanteert een ‘no waste-policy’ en werkt met diverse lokale bedrijven samen om een verantwoord en betaalbare afhaalmaaltijd te kunnen bieden. Die passie voor puur en gezond eten proef je!

VERS | Stationsweg 41

Twiggy & James

Toe aan een frisse coupe? Bij Twiggy & James word je heerlijk in de watten gelegd, terwijl je geniet van een goede bak koffie. Een echt verwenmoment! Hier zijn ze een kei in het kleuren, knippen en (af)stylen. Ook heren zitten hier goed bij de in-house barbier en gespecialiseerde herenkapper. En ben je rond etenstijd in de salon? 1480 Foodbar heeft speciaal voor Twiggy & James een menu samengesteld. Win-win!

Twiggy & James | Mient 4

OJDÅ

Breedstraat 29


Rondom de Laat en Langestraat vind je meer dan genoeg unieke winkels. Ojdå is zo’n parel, gerund door moeder en dochter Maaike en Lotte. Beide dames delen een passie voor interieur en mooie spullen, en dat merk je zodra je binnenloopt. Het assortiment bestaat onder meer uit (vintage) woonartikelen, handgemaakte kussens en dekens en schilderijen. Leuk weetje: Ojdå betekent 'oeps' in het Zweeds. De winkel heeft deze naam, omdat de kans groot is dat je allerlei spullen “per ongeluk” meeneemt. Voor je het weet heb je iets gekocht!

OJDÅ | Breedstraat 29

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

6 fijne terrassen in Alkmaar

Vriendenweekend

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.