KEN JIJ DEZE TOFFE ZAKEN AL?

Je hebt vast een aantal favoriete plekken waar je graag heengaat voor een cappuccino of om je garderobe aan te vullen. Maar ken je deze unieke zaken al? Naast de grote ketens zijn zoveel toffe hotspots in de stad Alkmaar en deze wil je natuurlijk allemaal gezien hebben. Sla eens een straatje eerder af of pak de fiets om buiten het centrum bij een leuke spot binnen te lopen. Ontdek je eigen stad en regio!

Ray of Light

Wist je dat onze stad ook een aantal ‘Twee-in-één’- zaken kent? Ray of Light is zo’n plek met een unieke combinatie. Deze zaak is een neongalerie, glasblazerij én espressobar in de Breedstraat, drie in één dus! Al sinds 1999 in Alkmaar, maar vást nog niet bij iedereen bekend. Tussen de werkbanken - waar pal voor je neus heuse kunstwerken op ontstaan - geniet je van een kop koffie en een goed stuk taart.

Ray of Light | Breedstraat 5

Vers

Pak je regelmatig de trein of de bus vanaf Alkmaar Centraal Station? Stap dan eens binnen bij Kees, Christel en de rest van het team van VERS. Deze spot aan de Stationsweg biedt heerlijke maaltijden aan die je op bestelling kunt afhalen of gezellig aan de bar kunt bestellen. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische producten; het liefst uit de streek. Die passie voor puur en gezond eten proef je!

Ook kun je bij VERS verpakkingsvrij shoppen. Elke dinsdagavond van 17:30-20:00 uur is dit namelijk het verkooppunt voor de buurderij Alkmaar. Neem je eigen pot, zak of fles mee op pad en haal de (h)eerlijkste producten uit je eigen regio! Oja en Vers, want dat smaakt extra goed!

VERS | Stationsweg 41

Lily and Me

Een verjaardag of andere speciale gelegenheid op de planning en nog op zoek naar een origineel cadeau? Dan ben je bij Lily and Me in De Rijp aan het juiste adres. De winkel is gevuld met lifestyleproducten, gifts en (woon)accessoires – met veel liefde, creativiteit en plezier samengesteld. Een tikkeltje keuzestress gekregen van al die leuke items? Boek dan een persoonlijke shop-sessie. En de dames die de winkel runnen, organiseren ook nog eens allerlei creatieve DIY workshops.

Lily and Me | Grote Dam 2 (De Rijp)

Picknick Club

Alkmaar is een unieke zaak rijker! Op de hoek van de Mient en het Waagplein vind je Picknick Club. Deze New In Town is een avant-gardistische conceptstore en een zonnig café. Maar ook creëren zij soulvolle in-the-moment-evenementen en kun je een proffessionele shoot houden in de fotostudio. Een 4-in-1 hotspot dus! Loop naar binnen en waan jezelf in een ontspannen en luxe vakantiebelevenis, geïnspireerd op de Middelandse Zee. Vind items die een echt verhaal vertellen en ontspan met een heerlijke koffie en de zelfgemaakte taartjes of koekjes.

Anika & Precious, moeder en dochter en de founders van Picknick, creëren evenementen (op locatie) als geen ander. Neem zeker contact met hen op om te zien wat zij voor jou kunnen betekenen!

Picknick Club | Mient 2

Samen in de keuken

Samen in de Keuken is een verrassende delicatessenwinkel en al meer dan 10 jaar een begrip in Alkmaar. In dit karakeristieke pand, met uitzicht op de Waag, vind je verrassende, biologische, culinaire cadeaus en delicatessen. Olijfoliën, wijnen, kruidenmixen, bonbons, balsamico’s, cannoli’s en eindeloos veel potjes thee is slechts een greep uit het assortiment. Zij hebben alle ingrediënten voor een feestje, borrel of diner met vrienden en familie. Ook slaag je hier ongetwijfeld voor een leuk cadeau(pakket)!

Even een relax momentje nodig? Hier drink je op je gemak een kopje koffie en regelmatig worden er proeverijen en uitgebreide hightea's georganiseerd. Zeker de moeite waard dus om even naar binnen te stappen!

Samen in de Keuken | Fnidsen 76

Bloosom

Kun jij wel wat groenspiratie gebruiken om je interieur een beetje op te pimpen? Goed nieuws, bij Bloosom scoor je de meest geweldige en hippe planten! Ze zijn één voor één uniek en allemaal instagram-waardig! Ook voor de leukste interieuritems en goed verzorgingsadvies kun je terecht bij deze speciaalzaak. 

Bloosom | Boterstraat 4

Winkel Alkmaar, overnachten in Alkmaar, Soepp Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

SOEPP

Je hipste vriendin en liefste oma tegelijkertijd, dát is SOEPP. Een biologisch, vegetarisch en in veel gevallen zelfs vegan restaurant gevestigd in d' Oude Stad. En zoals de naam al doet vermoeden: hier moet je zijn voor een smaakvolle kom soep. En daar blijft het niet bij, want SOEPP verkoopt ook salades, vegetarische burgers of een lekkere, pittige curry. 

SOEPP staat niet voor niets in dit lijstje: de zaak is namelijk gevuld met tweedehands spullen, die ook nog allemaal te koop zijn. Van de stoelen waarop je zit tot de lampen aan het plafond.  Het interieur wisselt regelmatig en daarom alleen al is SOEPP een bezoekje waard. 

SOEPP | Hekelstraat 31

Twiggy & James

Toe aan een frisse coupe? Bij Twiggy & James word je heerlijk in de watten gelegd, terwijl je geniet van een goede bak koffie. Een echt verwenmoment! Hier zijn ze een kei in het kleuren, knippen en (af)stylen van jouw haar. Ook heren zitten hier goed bij de in-house barbier en gespecialiseerde herenkapper. En ben je rond etenstijd in de salon? 1480 Foodbar heeft speciaal voor Twiggy & James een menu samengesteld. Win-win!

Twiggy & James | Mient 4

Bram & Aagie

In het dorpje Graft vlak bij de stad vind je het snoepwinkeltje Bram & Aagie: de allerkleinste van Nederland! Dit oude snoepwinkeltje staat al sinds 1860 in Graft en is nog steeds in de originele staat. Loop je bij Bram & Aagie naar binnen, dan ervaar je nostalgie en tref je snoepgoed uit grootmoeders tijd! 

TIP: Bezoek Bram & Aagie in combinatie met een rondje fietsen door het Land van Leeghwater! Lees hier ons blog met meer afstaptips.

Bram & Aagie | Raadhuisstraat 21 (Graft)

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

6 fijne terrassen in Alkmaar

Vriendenweekend

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.