-

Sinterklaastips

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land! Ook dit jaar worden er weer volop leuke activiteiten georganiseerd rondom Sinterklaas. Ben jij benieuwd wat voor leuks er in Alkmaar - voor groot en klein - te beleven is? Lees dan onze tips. Alvast een fijne pakjesavond!

Sinterklaasfilms

In de Vue bioscoop in Alkmaar zijn er weer fantastisch leuke films die draaien tijdens de Sinterklaas tijd. Een leuk uitje met het gezin! De sinterklaasfilms die er op dit moment draaien zijn:

  • De Club van Sinterklaas en de gestrande Stoomboot
  • Sint Ahoy
  • De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond

Van Delft Pepernoten

De lekkerste tijd van het jaar breekt weer aan! De Van Delft pepernotenwinkels zijn ongetwijfeld bekend bij velen. In Alkmaar heb je nu een Van Delft pop-up in de Langestraat. Hier ontdek je een uitgebreid assortiment, waaronder wel 50 verschillende smaken kruidnoten. Elk jaar worden er bovendien nieuwe smaken toegevoegd.

Heb jij al een favoriet? Misschien is het Karamel Zeezout, of ga je voor de verleiding van Extra Pure Chocolade?! Wellicht spreekt de smaak van stroopwafel je aan, of ben je juist nieuwsgierig naar Truffel Kaneel? De keuzemogelijkheden zijn enorm! Krijg je al trek?

Lezen over Sinterklaas en z'n pieten

Sinterklaas maakt samen met zijn pieten zoveel verschillende dingen mee. Sinterklaas reist natuurlijk veel en ontmoet ook vele kindjes, papa's en mama's. Over deze verhalen die de Sint heeft mee gemaakt zijn vele boeken geschreven.

Ben jij nog opzoek naar een onwijs leuk kinderboek? Ga dan naar Clavis Conceptstore, De Vrolijke Boekenwurm, Van der Meulen's boekhandel, Stumpel of de bibliotheek. Zij hebben heel veel tips voor de leukste sinterklaasboeken!

Maak jouw verlanglijstje!

Kan jouw verlanglijstje nog wel wat cadeautips gebruiken? Er zijn heel veel leuke winkels in Alkmaar waar je inspiratie kunt opdoen voor sinterklaascadeaus. Ga bijvoorbeeld eens langs bij: De Cadeautjes Fabriek, Spellenspeciaalzaak De Spellentoren, De Houten Trein, Pokemonworld, WAAR, kids Conceptstore Zoet of  VVV Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.