Presentatrice Saskia Weerstand tipt haar favoriete plekken

Gemeente Alkmaar is een beroemde inwoner rijker. Presentatrice Saskia Weerstand woont sinds vier maanden met haar man Syb, zoon Jeppe Dino (2,5 jaar) en ‘mini’ Moos Freddie (6 maanden) in de prachtige ‘voortuin van Alkmaar’. Van de verhuizing heeft het gezin (gelukkig) nog geen seconde spijt gehad. Alkmaar Prachtstad dronk een bak koffie met Saskia en vroeg haar het hemd van het lijf over haar favoriete plekken in de stad en regio.

Presentatrice Saskia Weerstand tipt haar favoriete plekken

Tot 3 maanden geleden woonde het gezin in Amsterdam. “We kochten daar drie jaar geleden ons eerste koophuis, samen. Een ontzettend leuk en knus huis, met een tuin aan de oostkant van de stad. Destijds was het huis echt perfect, maar in die drie jaar tijd zijn we in aantal verdubbeld met de komst van Jeppe en Moos. We groeiden echt letterlijk uit het huisje. Alleen Jeppe had een eigen slaapkamer – wij sliepen met z’n drieën in de woonkamer achter de ensuite”, vertelt Saskia.

Hoe zijn jullie in onze gemeente terechtgekomen?

Saskia: “In januari zagen we ons droomhuis op Funda staan. Ik was toen al redelijk hoogzwanger van Moos. Van het dorp waar het huis stond, hadden we nog nooit gehoord. En toch besloten we te gaan kijken, want het huis was zó tof. Op een regenachtige donderdagavond hadden we de bezichtiging. We waren op slag verliefd. Een woonkeuken, aparte slaapkamers voor de jongens, een tuin met zon en groen: eigenlijk alles wat we zo graag wilden. "

Waren jullie voor die tijd al eens in Alkmaar geweest?

“Syb en ik waren slechts twee keer eerder in ons leven in Alkmaar geweest, maar beide keren hadden we wel iets geroepen als ‘Oh, wat een leuke stad. Hier zou ik wel kunnen wonen!' En kijk ons nu eens zitten”, lacht ze.

Wat zijn jullie favoriete plekken in de stad?

“Met twee kids hebben we nog niet heel veel gezien van Alkmaar, maar toch hebben we al een paar spots waar we graag komen. Syb en ik zijn dol op het IJkgebouw. Sencha vind ik vooral leuk vanwege de lekkere taartjes en de Koffiemolen heeft by far de beste koffie. Met de jongens komen we graag bij Stadsstrand De Kade. Wát een chille plek is dat. Ultiem vakantiegevoel tijdens een dagje shoppen. Lunch halen we tot nu toe graag bij De Binnenkomer of Echt. Soepp is ons al meerdere keren aangeraden, maar daar zijn we nog niet aan toegekomen.” 

En in de omgeving?

Saskia: “Ook bij ons in de buurt is zóveel leuks! Zo is vlak bij ons huis een heerlijke picknick-spot: de achtertuin van de kerk in Noordeinde. Hier mag je lekker gaan zitten of luieren in de hangmat met je eigen lunch. Je kunt zelf koffie en thee pakken en de tuin is prachtig. Een aanrader voor een middag Eilandspolder! En als je dan toch in de polder bent: huur dan een SUP-board bij SupSchermer voor een rondje op het water. Ik heb een eigen board en geniet onwijs van de polder vanaf de plank. Verder is het strand natuurlijk een dikke aanrader. Daar maakt het niet zo gek veel uit waar je ons neerzet, we vermaken ons altijd wel!”

Staan er nog doe-tips op jullie lijstje?

“Heel veel! We willen bijvoorbeeld nog zelf fruit plukken bij de teler vlak boven Heerhugowaard en een fluisterbootje huren in De Rijp, maar daar zijn we nog niet aan toegekomen. Als het goed is blijven we hier nog wel even wonen, dus tijd zat voor al dat leuks”, besluit Saskia.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

Winkelen in Alkmaar

Bezoek Musea

Ontdek je eigen stad

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.