Rondje Ritsevoort

Cadeaus shoppen, koffie drinken & een bijzonder hofje.

Winkelen in Alkmaar

Rondje Ritsevoort

Het is misschien wel de gezelligste ‘entree’ van de binnenstad: het Ritsevoort. Een heerlijk stukje Alkmaar met volop originele winkels voor je decembercadeaus, tentjes om koffie te drinken of een hapje te eten, mooie panden en bijzondere bezienswaardigheden.

1 Bloemenwinkel 't Singeltje

Iemand deze decemberdagen verrassen met een bloemetje? Dan ben je natuurlijk bij Bloemwinkel ’t Singeltje aan het juiste adres.

Bloemenwinkel 't Singeltje | Ritsevoort 66

2 Abby's

Onder de wieken van de beroemde Molen van Piet vind je á la carte Restaurant Abby's. Geniet hier van prachtige gerechten en zorgvuldig geselecteerde wijnen. 

Abby's | Ritsevoort 60

 

3 De Koffiemolen

Over koffie gesproken: ook een begrip op het Ritsevoort is De Koffiemolen. Hier staat koppel Roelof en Jacqueline samen met hun team klaar om een geweldige koffie met huisgemaakt stuk taart voor je klaar te maken. Mét gelukspoppetje, want geluk zit ‘m in de kleine dingen.

De Koffiemolen | Ritsevoort 26

4 Kattencafé

Het Kattencafé is een veilige haven voor 10 voormalige Griekse straatkatten en tevens dagbestedingplek voor cliënten van Stichting De Waerden. Hier kun je niet alleen genieten van het gezelschap van de katten maar ook van lekkere koffie, fijne thee en een heerlijke lunch. Alles met veel zorg en liefde bereid door de medewerkers.

Kattencafé | Ritsevoort 20

5 TwentyOneWood

Halverwege het Ritsevoort is aan de rechterkant herenkledingzaak TwentyOneWood gevestigd. Tijdens het winkelen zet eigenaar Steven persoonlijk een bak koffie voor je – of krijg je een ander lekker drankje als je al genoeg koffie hebt gedronken. 

TwentyOneWood | Ritsevoort 7

6 RIVS

Bij Rivs in alkmaar kun je terecht voor mooie dameskleding. Je krijgt hier de persoonlijke aandacht en styling, waarbij wordt gekeken naar het afstemmen van de items zodat alles met elkaar gecombineerd kan worden. Laat je van top tot teen kleden, passend bij jouw lichaam en persoonlijkheid, en je gaat stralend de deur uit!

RIVS | Ritsevoort 31

7 Eetcafé Pluim

Heb je inmiddels al trek gekregen? Voor een lekker hapje eten steek je de straat weer over en neem je plaats aan een tafel bij Eetcafé PLUIM. 
Hier word je helemaal in de watten gelegd en voel je je gegarandeerd snel thuis.

Eetcafé Pluim | Ritsevoort 12

8 lijnb

Hard op zoek naar cadeautjes voor de feestdagen? Verspreid door de straat zitten allerlei winkels met voor elk budget een presentje. Loop eens binnen bij lijnb, waar je onder meer duurzaam keramiek, sieraden, vintage leren tassen, houten speelgoed, kunstboeken en (woon) accessoires vindt.

lijnb | Ritsevoort 10

9 Curly's Beads

Curly's Beads heeft alles voor het maken van je eigen sieraden! Een uitgebreid assortiment aan strengen edelsteen kralen, Miyuki kralen, leer en handgemaakte sieraden uit Curly's atelier voor een persoonlijk cadeau!

Curly's Beads | Ritsevoort 9

 

Het Hofje van Splinter

En voordat het Ritsevoort overloopt in de Koorstraat loop je natuurlijk ook even binnen in het beroemde Hofje van
Splinter. Hier ben je écht even helemaal weg van de gezellige drukte van de binnenstad. Dit hofje stamt uit 1646 en was oorspronkelijk bedoeld om ongetrouwde dames zonder kinderen te helpen. Nu wonen er nog altijd oudere, alleenstaande dames in de schattige huisjes.

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Tweedehands shoppen

Biologische hotspots

Originele winkels

Fijne lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.