-

Culinair genieten in Alkmaar

Alles is mogelijk in Alkmaar: van een snelle daghap of tapas op het terras tot uitgebreid tafelen. Alkmaar kent een grote diversiteit in restaurants. Hierbij een aantal heerlijke tips!

Heerlijke restaurants in Alkmaar

Restaurant Abby's

Onder de wieken van de beroemde Molen van Piet vind je à la carte Restaurant Abby's. Geniet hier van prachtige gerechten en zorgvuldig geselecteerde wijnen. Het interieur van Abby's is stijlvol. Te midden van het gestapelde hout en de eigentijdse kunst geniet je dubbelop van de gastronomische specialiteiten die ze hier serveren.

Restaurant Abby's | Ritsevoort 60

Foodbar 1480

Op de kaart van 1480 Foodbar staan verrassende verse gerechten voor ontbijt, lunch en diner met een eigentijdse 1480-twist. De koks worden geïnspireerd door de seizoensgebonden specialiteiten en producten uit de streek, maar ook door internationale invloeden en trends.

Foodbar 1480 | Mient 16

Eetcafé Pluim

Eetcafé Pluim is gevestigd op 100 meter van de Singelgarage aan het Ritsevoort 12 te Alkmaar. Eetcafé Pluim staat voor gezellig borrelen aan de bar en lekker eten van de Josper grill, en wij serveren de mooiste wijnen per glas en meer dan 40 biertjes van de fles en wel 8 wisselend op de tap. Gezellig ingericht met prachtige binnentuin midden in het centrum.

Eetcafé Pluim | Ritsevoort 12A

Hofman

Bij Hofman kun je ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Je kunt je laten verrassen met een proeverij-verrassingsmenu, maar je kunt ook gewoon lekker met elkaar allemaal gerechtjes bestellen en dan samen delen. Hofman is niet alleen een restaurant, je kunt er ook logeren. Hotel Hofman heeft slechts één kamer, maar wat voor één! De prachtig ingerichte verdieping boven het restaurant biedt een weergaloos uitzicht op de beroemde Alkmaarse Grote Kerk. Dat is nog eens lekker wakker worden!

Hofman | Kerkplein 7

De Eendracht in 't IJkgebouw

De Eendracht in 't IJkgebouw is gevestigd in het fantastische gebouw in het Victoriepark dat iedereen in Alkmaar kent. Van IJkkantoor tot poppodium en van slooppand tot prachtige horecazaak; dit pand is doorweven van historie.  Op het terras aan het water is het in de zomer genieten pur sang, maar ook binnen in de kas, de huiskamer of het restaurant is het knus en intiem!

De Eendracht is een buurtcafé en toprestaurant, waar je binnen een ongedwongen sfeer geniet van klassieke brasserie gerechten.

De Eendracht in 't IJkgebouw | Alckmariapad 2

Grand Café Klunder

Midden in het culturele centrum van Alkmaar op één van onze mooiste pleinen vind je Grand Café Klunder. Alles is daar mogelijk. Een heerlijk menu aan een mooie ingedekte tafel, een kop Alkmaarse kaassoep in de loungebanken of koffie met appelgebak op het zonovergoten terras.

Grand Café Klunder | Canadaplein 2

Restaurant Lindetuin

Dit restaurant is een unieke eetgelegenheid, gevestigd in één van Alkmaars mooiste gebouwen: het Schuttersgilde. Voor een vast bedrag kunt u een keuze maken uit een ruim assortiment van smaakvolle gerechten uit de Europese keuken. De Lindetuin biedt een onbeperkt eetbelevenis in een sfeervolle ambiance.

Restaurant Lindetuin | Doelenveld 3

Bistro de 13 Balcken

Dit Franse restaurant bevindt zich in een prachtig monumentaal pand uit de 17e eeuw. De menukaart van de 13 Balcken staat vol smakelijke gerechten en er hangt een typische Alkmaarse gezelligheid. Vergeet niet te letten op de eeuwenoude groene en oranje tegeltjesvloer.

De 13 Balcken | Zevenhuizen 11

Spotlight Alkmaar

Een hippe en trendy bar tussen het station en de binnenstad in waar je gezellig kunt ontbijten, lunchen en in het weekend ‘s avonds kunt borrelen! En op vrijdag verandert Spotlight in The Cheese Club. Dan wordt het dé plek voor echte kaasfans en draait alles om kaas. Proef en beleef kaas zoals je nog niet verwacht had.

Spotlight Alkmaar | Scharlo 1

De Heeren van Sonoy

De Heeren van Sonoy is gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van Alkmaar, aan het Hof van Sonoy. Het Hof van Sonoy is één van de beroemde zogenaamde "Alkmaarse hofjes". Je voelt je ongetwijfeld snel thuis in de oud-bruine, deftige interieurstijl. Tevens kan je in het, naast de markante toren gelegen, café voorafgaand aan het diner een aperitief bestellen.

De Heeren van Sonoy | Hof van Sonoy 1

Turfmarkt Alkmaar

Een kopje koffie met een krantje, gezellig lunchen met vriendinnen of een hapje eten voordat je de stad ingaat? Met een terras gelegen aan het water op loopafstand van het centrum is Turfmarkt een heerlijke plek om de dag te beginnen of af te sluiten!

Turfmarkt Alkmaar | Turfmarkt 11 - 23

Wolf Hotel Kitchen & Bar

Beneden in het gezellige, modern ingerichte restaurant kun je heerlijk eten. Het terras geeft je uitzicht op het mooie Waagplein. De gerechten zijn een lust voor het oog en de tong. Samen met het mooi samengestelde wijnassortiment maakt dit WOLF tot een heerlijk restaurant. Boven het restaurant is een kleinschalig hotel met 8 comfortabele en unieke kamers.

Wolf Alkmaar | Mient 3

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Leuke koffietentjes

Musea

Horeca

Lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.