De lekkerste lunchtentjes in Alkmaar

Als paddenstoelen poppen ze op, van die leuke zaakjes. Van die hotspots waar je absoluut geweest moet zijn. Leuke tentjes waar je kunt bijkomen van cultuur snuiven en winkelen. Want dat doe je met een heerlijke lunch, goede koffie of een lekkere wijn. In Alkmaar zijn zoveel leuke zaken; hoogste tijd voor een 'lunchen in Alkmaar' lijstje.

VERS

Makkelijk & gezond, VERS maakt het mogelijk! Echte maaltijden die je op bestelling kunt afhalen of gezellig aan de bar kunt bestellen. VERS eten en drinken gebruikt biologische producten; het liefst uit de streek. Zo smaakt jouw maaltijd goed en heb je gezonde energie om het beste uit je dag te halen.

VERS | Stationsweg 41

SOEPP

SOEPP is je hipste vriendin en liefste oma tegelijkertijd. Inmiddels is Soepp een begrip in Alkmaar. Met liefde staan zij elke dag in de keuken, te roeren boven een mega grote pan soep. Ze stoppen niet alleen liefde in hun eten, maar ook uitsluitend biologische producten. Ze zijn 100% vegetarisch en er zijn ook altijd vegan opties bij SOEPP te verkrijgen. Daarnaast is het ook een vintage winkel; ze verkopen alle spullen die ze hebben

SOEPP | Hekelstraat 31

Sencha lunchroom

In het prachtige witte pand, recht tegenover de Grote Kerk, vind je Sencha Lunchstore. Een woonwinkel waar je gelijk een tweede huiskamergevoel van krijgt. Zij bieden naast hun meubelen en woonaccessoires ook de gelegenheid aan om ‘’even’’ een momentje voor je zelf te hebben. Als je bij Sencha binnenstapt, komt de geur van vers gebakken koekjes je al tegemoet alsof je thuis komt. Een kopje biologische ‘’losse’’ thee of koffie van Bocca, huisgemaakte zoete verleidingen met of zonder geraffineerde suikers, soep of een vers belegde boterham maakt het moment helemaal compleet.

Sencha | Koorstraat 19

Groenlokaal

Vlakbij Soepp zit het Groenlokaal. Een toffe plantaardige plek waar je in een botanische en relaxte sfeer geniet van een lekkere lunch, goede thee en koffie met een huisgemaakt taartje. Veel op de kaart is vega en er zijn ook volop vegan opties. Allemaal even smakelijk.

Bijna alles is te koop én je kunt zelfs blijven logeren als je dat wil. 

Groenlokaal | Hekelstraat 21

Restaurant Oudejans

In het historische dorpscentrum van De Rijp ligt – tegenover het prachtige raadhuis – het “Stadhuis van Amsterdam”, waarin het sfeer- en stijlvolle Restaurant Oudejans is gevestigd. De perfecte plek waar je heerlijk kunt genieten van een goede lunch die je gekozen hebt uit de uitgebreide keuze die er is. Uiteraard kan je hier ook terecht voor diner.

Restaurant Oudejans | Rechtestraat 106, De Rijp

Stadsstrand De Kade

Met je voetjes in het zand waan je je even op het strand. Tijdens de zomermaanden laat het enthousiaste personeel je het echte zomergevoel beleven. Stadsstrand De Kade is een vriendelijke plek in het centrum van Alkmaar. Met een echt strandgevoel en een fantastische ligging langs het Noord-Hollandskanaal biedt het stadsstrand, ieder jaar van begin april tot eind september, een knus decor aan voor gezelligheid, plezier en ontspanning. Je kan bij Stadsstrand De Kade genieten van de ondergaande zon met een hapje of een drankje. Niet ingewikkeld, maar gewoon lekker bereid. Met heerlijke streekproducten, een gezellige vuurkorf, diverse live optredens, een Bring Your Own bbq-plek en frisse cocktails is het stadsstrand een ware beleving.

Stadsstrand De Kade | Noorderkade 1027

Miss Central

Loop binnen bij Miss Central en laat je verrassen door de trendy sfeer! Welkom in de “happy, healthy place” voor exclusieve Kafa koffie, unieke thee en fijne, gezonde vegan of non- vegan ontbijt-/lunchgerechten of een gezellige borrelplateau.

Miss Central | Laat 181-183

De Binnenkomer

De Binnenkomer, een eetcafé met een ongedwongen huiskamersfeer waar je ieder moment van de dag welkom bent. Wat betreft het interieur hebben ze zich laten inspireren door bezoeken aan Antwerpen, Berlijn en New York. Met de authentieke details van het pand, het gebruik van lichte kleuren en de bonte verzameling meubels, zetten ze een huiselijke en laagdrempelige sfeer neer.

De Binnenkomer | Kerkplein 6

Anne & Max

Bij Anne&Max in Alkmaar kan je 7 dagen per week terecht voor een goed ontbijt, koffie, huisgemaakte taarten, een gezonde lunch, uitgebreide high tea of een high wine op het terras, binnen in de vestiging of op de bloemenschuit! Een van de meest gefotografeerde plekjes van Alkmaar, zeker 'Insta-worthy'.

Anne & Max | Kraanbuurt 3

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

6 fijne terrassen in Alkmaar

Vriendenweekend

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.