-

Kijk het WK Voetbal in Alkmaar

De 22e editie van het WK voetbal voor mannen vindt van 20 november tot en met 18 december plaats in Qatar. Nederland doet voor het eerst sinds 2014 weer mee aan het WK. Nederland start het WK in groep A en speelt op 21 november hun eerste wedstrijd tegen Senegal.

Het Nederlands elftal wordt in Alkmaar op verschillende plekken in de stad aangemoedigd. Ben jij benieuwd waar je de wedstrijden kan kijken in Alkmaar? Ontdek het hier!

BerrieS Bar & Kitchen

Café Berries bestaat al sinds 1997, en is gevestigd in het hart van Alkmaar op het Waagplein. In 2020 is het café prachtig verbouwd en gaan vader en zoon nu verder als BerrieS Bar & Kitchen. Tijdens het WK kun je het Nederlandse elftal hier goed aanmoedigen met een hapje of een drankje. Je kunt hier nu namelijk ook terecht voor een heerlijk diner en in de avond uurtjes voor een drankje en een dansje.

Houttil 24, 1824 DX Alkmaar

BoulesBitesBar

BoulesBitesBar is dé ultieme horeca beleving waar je je vrienden, familie of collega's uitnodigt voor een geheel nieuwe ervaring. De combinatie van Jeudeboules, eten, drinken en gezelligheid in een Urban omgeving. Het spel heeft een echte comeback gemaakt en is al lang niet meer "ouderwets". Op 25 en 29 november kan je hier kijken naar de wedstrijden van Nederland op een groot scherm. Er zijn speciale aanbiedingen en bovendien is er een gezellige afterborrel.

Noorderkade 108, 1823 CJ Alkmaar

Café Castel

In het centrum van Alkmaar aan het Waagplein vind je Café Castel. Café Castel is een gezellig eetcafe waar je lekker kan borrelen maar daarnaast ook kunt genieten van heerlijk eten onder het genot van fijne muziek! Je kunt hier alle wedstrijden van Nederland op het WK voetbal kijken op een groot scherm. 

Zondag 20 november na de F1 finale in Abu Dhabi en de openingswedstrijd van het WK vult DJ Mitchel van Wijk weer alle bingo kaarten met de lekkerste deuntjes!

Wil jij zeker zijn van een plekje? Reserveer dan snel je plekje!

Houttil 42 ,1811 JN Alkmaar

GAS!Fabriek

Stichting Behoud GAS!Fabriek zet zich met vrijwilligers en steun van betrokken partners in voor behoud van het erfgoed van de voormalige GAS!Fabriek. Op vrijdag 25 november kan jij de wedstrijd Nederland-Ecuador kijken bij de GAS!Fabriek. Reserveer een tafel via de website om deze avond te genieten van heerlijke tapas voor bij de borrel.

Helderseweg 28, 1817 BA Alkmaar

Café 't Hartje

Sinds 1981 is Café 't Hartje één van de gezelligste bruine cafés van Alkmaar! Er staat één ding centraal: de sfeer en de gezelligheid! Of dat nou 's morgens met een kopje koffie is, 's middag met het borreluur of in de late uurtjes, iedereen is welkom en dat maakt het café zo speciaal. Kort gezegd: 'een bar die bindt'. Café 't Hartje zendt alle wedstrijden van het Nederlandse elftal uit. Kom gezellig een drankje doen en juich Nederland naar de winst!

Houttil 28, 1811 JM Alkmaar

De Kade Lodge

Stadsstrand de Kade is in de koudere maanden omgebouwd naar De Kade Lodge. Het is een laagdrempelige plek waar iedereen zicht thuis voelt. Het ligt op steenworp afstand van de binnenstad in Overstad en kijkt uit over het prachtige Noord-Hollands kanaal. De Kade Lodge zendt ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal uit dus kom gezellig langs!

Fotograaf: Maurizio Previti @maurofoodphotography

Noorderkade 1027, 1823 CJ Alkmaar

Café 't Moddermannetje

Café 't Moddermannetje is een oud bruin café en staat bekend om zijn gezellige authentieke sfeer. Je kunt er heerlijk borrelen met lekkere hapjes terwijl alle wedstrijden van het Nederlands elftal op groot scherm worden uitgezonden. De zaak wordt oranje versiert en er zijn speciale aanbiedingen op de wedstrijddagen.

Stationsweg 16, 1815 CC Alkmaar

Eetcafé Pluim

Eetcafé Pluim is de ideale plek voor koffie met gebak, lunches, borrels en diners, voor jong en oud. Eetcafé Pluim heeft in het eetcafé een uitgebreide menukaart, waarbij kip zeer vaak voorkomt. Eetcafé Pluim zendt alle wedstrijden van het Nederlands elftal uit.

Kom heerlijk genieten van een hapje en een drankje!

Ritsevoort 12, 1811 DR Alkmaar

De Eendracht in 't IJkgebouw

De Eendracht in 't IJkgebouw is gevestigd in het prachtige gebouw in het Victoriepark. Er heerst een heerlijke open sfeer mede door de open keuken en sfeervolle serre waar je ook prima voetbal kan kijken. De wedstrijden van het Nederlands elftal worden hier dan ook uitzenden met heerlijke hapjes en drankjes. 

Alckmariapad 2, 1811 ML Alkmaar

Café de Eenhoorn

Café de Eenhoorn is gevestigd op het Waagplein en is een gezellig café met ouderwetse gezelligheid. Uiteraard worden de wedstijden van het Nederlands elftal ook hier uitgezonden. Dit wordt goed gevierd met natuurlijk een drankje.

Houttil 30, 1811 JN Alkmaar

Proeflokaal de Boom

Proeflokaal de Boom is inmiddels bijna een begrip geworden in Alkmaar en omgeving. "Even een biertje bij de Boom" is dan ook iets wat vaak gezegd wordt. Dit WK zijn de wedstrijden van het Nederlands elftal ook bij de Boom op een groot scherm te zien. Uiteraard kan je hier genieten van een (of meer) heerlijke biertje(s). Daarnaast kan je op 21 november (vanaf 16.30 uur) genieten van een verse groentensoep van het huis. 

Houttil 1, 1811 JL Alkmaar

De Koning

Op de Platte Stenenbrug is het gezellige café De Koning gevestigd. Hier kan je genieten van een heerlijk drankje, maar ook lunchen, dineren en dansen. Ze hebben binnen een mooie ruimte, maar buiten ook een heerlijk terras. Op maandag 21 november wordt de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal uitgezonden op een groot scherm. Bovendien kan je die dag genieten van een lekkere "Oranje" hamburger! 

Verdronkenoord 114B, 1811 BH Alkmaar

Gunnery's

Uiteraard worden de wedstrijden van het Nederlands elftal ook bij Gunnery's uitgezonden. Prima plek om met een lekker biertje te genieten van de voetbalwedstrijden van Nederland!

Verdronkenoord 123A, 1811 BD Alkmaar
 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.