-

Instagram hotspots in de warme wintermaanden 🎄📸

Heb jij een foto locatie nodig voor jouw Instagram feed waar de warme wintermaanden goed te voelen zijn? Dan is Alkmaar de perfecte stad. Wij zetten onze Instagram hotspots graag op een rijtje voor je. 

De lichtbollen

De bekende sfeerverlichtig, ook wel de lichtbollen, die je door de hele binnenstad van Alkmaar kunt bewonderen zijn niet alleen maar prachtig om te zien, maar ze zijn ook geweldig voor een winterse Instagram foto op jouw feed.

Wil je echt voor het perfecte plaatje gaan, dan moet je zeker gaan voor een foto in De Oude Stad van Alkmaar!

Fnidsen, 1811 NE Alkmaar

Het Cadeau(tje)

Een feestelijke hotspot in de wintermaanden is het lichtgevende cadeau. Poseer naast of onder het cadeautje en kom zo aan jouw december foto. Een tip is om vooral s'avonds voor deze locatie te gaan, zodat de lichten het aller mooiste uitkomen!

Kanaalkade, 1811 LP Alkmaar 

Winter wonderland

Vanaf 9 t/m 18 december is Waagplein's Winter Wonderland gratis te bezoeken. Dit winterse evenement klinkt voor ons als een passende locatie voor een spontane winterfoto of Instagram story. Omringt tussen de foodtrucks, kerstkraampjes & winterfeest moet hier wel een perfect foto moment zijn. 

Waagplein, 1811 JP Alkmaar

(kaas)Kerstbomen

Denk je aan de wintermaanden, dan denk je waarschijnlijk aan kerstbomen! De knusse foto's bij een kerstboom doen het altijd goed op jouw tijdlijn op Instagram. Door heel de binnenstad van Alkmaar staan verschillende kerstbomen versierd met lichtjes en ballen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het Waagplein.

Als je voor een typische Alkmaarse foto wilt gaan moet je een bezoekje brengen aan het Canadaplein. Daar staat namelijk een kerstboom versierd met kaas!

Waagplein, 1811 JP Alkmaar
Canadaplein, 1811 KK Alkmaar
 

Grachten

De grachten in Alkmaar zijn in de warme wintermaanden nog mooier door de sfeervolle lichtjes! Loop langs de grachten naar de Sint Annastraatbrug en ga voor een foto met de Waagtoren op de achtergrond. De reflectie van de lampjes op het water geven nog even dat ene extraatje aan jouw foto. 

 Sint Annastraatbrug 48, Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.