Het Alkmaar van... muzikant Guy Rooks

Guy Rooks

"een anonieme Alkmaarder"

De Alkmaarse singer-songwriter Guy Rooks probeert met zijn stem en gitaar het leven te doorgronden. Wij spraken hem over zijn favoriete plekjes in Alkmaar.

"Ik ben een vrij anonieme Alkmaarder, een einzelgänger. Ik en mijn muziek komen dan ook echt uit de lucht vallen. Je zult mij niet snel tegenkomen in een cafe of kroeg, in mij schuilt geen feestbeest. Ik hou niet van teveel mensen in een kleine ruimte. De kans dat je mij buiten treft is daarentegen vrij groot. Ik ben namelijk een fervent wandelaar."

Release Party Debuutalbum

12 oktober | Podium Victorie

Op 12 oktober was het zover. Dan beklimt hij het podium van de kleine zaal van Victorie om, met band, zijn debuutalbum PLAY te presenteren.

Folk, Blues, Soul, Pop…. Guy vindt het niet nodig een genre aan zijn muziek toe te kennen. Met zijn stem en gitaar probeert hij het leven te doorgronden. “Ik zal niet van deze aardbodem verdwijnen met mijn muziek nog in me; I’ve got to go out and play!”

 

 

De Hotspots van Guy:

Studio Gespuis

"Op zaterdag loop ik wel ’ns langs bij Studio Gespuis, een leuk vintage winkeltje van vrienden van mij. Even snuffelen tussen die ouwe meuk. Ik heb er ook nog wel eens voor de deur gespeeld." 

Aan de Breedstraat in Alkmaar vind je Studio Gespuis. Deze winkel is gespecialiseerd in echte authentieke vintage meubels. Een stoere mix van scandinavisch, industrieel, antiek en design. Uniek: ze zijn alleen op zaterdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Simon Levelt

"Bij Simon Levelt haal ik vaak m’n koffie voor thuis. In de hand dan een koffie voor onderweg bij Roast vandaan. Zo via Fruitstop en Kropsla met het pontje naar huis."

Bij dit schattige winkeltje op de hoek van de Houttil vind je de lekkerste koffie en thee, van de allerbeste kwaliteit. Zij zijn gespecialiseerd in espressomachines en koffiemachines en hebben een zeer ruim assortiment aan espresso koffie(bonen).

Hand-Picked Soulstore

"SoulStore vind ik ook een erg leuk winkeltje! Zij hebben een platenafdeling onder de naam 'Plaatenbas', goeie naam!"

Deze New Age-winkel heeft een groot assortiment Vintage Treasures zoals klein meubilair, accessoires, serviesdelen, boeken, vinyl en werk van lokale ontwerpers en kunstenaars. In deze feelgood store kun je naar hartelust struinen op zoek naar unieke cadeaus voor jezelf of voor een ander.

't IJkgebouw

"Voor werkafspraken kom ik graag in het IJkgebouw. Je kan daar zo lekker rustig zitten in 'de huiskamer'. Extra fijn is dat ik er heen kan lopen via het Victoriepark."

Een restaurant met een ambachtelijke, onderscheidende keuken, bestaande uit een ruim gezond assortiment met zowel feminine als ruige invloeden. Dit alles wordt geserveerd in een setting van deze tijd met zowel vintage en industriële details als botanical en huiselijke sferen. Op het terras aan het water is het in de zomer genieten pur sang, maar ook binnen in de kas, de huiskamer of het restaurant is de slogan “eat, drink, relax” absoluut van toepassing!

Hofman

"Nog niet zo heel lang geleden heb ik Hofman ontdekt. Nu ga ik er heen voor écht lekker eten. Ik had er laatst afgesproken voor m’n allereerste interview voor de Alkmaarsche Courant."

Ontbijten, lunchen, dineren en borrelen, het kan hier allemaal. Laat je verrassen met een proeverij-verrassingsmenu, of bestel gewoon allemaal kleune gerechtjes om te delen. Wist je trouwens dat je hier ook kunt overnachten? Hotel Hofman heeft slechts één kamer, maar wat voor één! De prachtig ingerichte verdieping boven het restaurant biedt een weergaloos uitzicht op de beroemde Alkmaarse Grote Kerk. Dat is nog eens lekker wakker worden!

't Strand van Egmond

"Met m’n gezin ga ik graag naar het strand van Egmond.  Lekker uitwaaien, spelen, rennen en dan afsluitend met een bakkie koffie bij de Zilte Zoen." 

Het strand van Egmond is ruim, breed en gaat naadloos over in het strand van Bergen aan Zee. De badplaats Egmond aan Zee, die grenst aan het Noord-Hollands Duinreservaat, is vooral geliefd bij mensen die houden van gezelligheid. De boulevard mét vuurtoren bepaalt de unieke sfeer in dit van oorsprong karakteristieke vissersdorp. 

Festivals

"In de zomer vind ik een festival als Woodlands in Bergen of Eten op Rolletjes in Alkmaar leuk. Kleinschalige evenementen in de regio. Zelf heb ik vorig jaar nog op Woodlands gespeeld."

In mei vind je bij het terrein van de gasfabriek het foodfestival Eten op Rolletjes. Een intiem foodfestival voor jong, oud en alles daartussenin. Keukens op wielen met het lekkerste eten, live muziek en genoeg vermaak voor de kinderen. 
Het eerste weekend van juni is in Bergen het Woodlands Festival. Dit evenement heeft zich de afgelopen jaren neergezet als een festival voor alle leeftijden, dat dicht bij de natuur staat en artistieke creativiteit en vrijheid stimuleert. Het festival is inmiddels niet meer weg te denken uit de omgeving.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Culinair genieten

Leuke koffietentjes

Fijne lunchtentjes

Originele winkels

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.