-

De leukste foodfestivals deze lente en zomer

Het mooie weer komt eraan en dat betekent dat er ook heel veel leuke foodfestivals in Alkmaar neerstrijken. Hier vind je ze allemaal op een rij.

Winkel Alkmaar

Alkmaar Tapt

21 & 22 juni


In Amsterdam en Utrecht is TAPT al jaren een succesformule. Dit jaar kun je ook in Alkmaar dit gezellige festival bezoeken: vrijdag 21 en zaterdag 22 juni wordt de Paardenmarkt omgetoverd tot uniek festivalterrein.

Elke editie een ruime keuze uit verschillende bieren uit binnen- en buitenland. Bieren die je al kent of minder bekende bieren die je echt eens wilt proberen. Dit in combinatie met heerlijk eten, te gekke artiesten, een bijzondere plek in de stad en één groot feest. Want TAPT is niet zomaar een bier festival!

Programma
Op vrijdag 21 juni trapt het festival af en gaan om 17.00 uur de deuren en én taps open. Ideaal om het weekend met je vrienden of collega’s in te luiden. Op zaterdag 22 juni kun je al vanaf 13.00 uur op de Paardenmarkt terecht voor allerlei lekkers. Ben je eenmaal opgewarmd? Dan kunnen de voetjes van de vloer bij één van de podia.

Alkmaar Smult

5, 6 & 7 juli


Op 5, 6 en 7 juli komt foodtruckfestival ‘Alkmaar Smult’ terug. Drie dagen lang ben je op de Noorderkade en het Ringersplein tussen 13.00 uur en 23.00 uur aan het juiste adres voor heerlijke gerechten, drankjes en vermaak. 

Bij Alkmaar SMULT verrassen koks jou met de meest waanzinnig lekkere culinaire hoogstandjes gereserveerd uit de mooiste foodtrucks. Dit alles onder het genot van een goed glas wijn, lekker koud biertje, heerlijke muziek en een hoop gezelligheid!

Net als iedere editie worden ook de kids dit keer niet vergeten. Ook deze keer is er weer een goed afgesloten een kidsarea zodat niet alleen de ouders maar ook zij kunnen genieten van dit evenement.

Rrrollend Alkmaar

26 t/m 28 juli


Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het foodfestival biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel van 26 tot en met 28 juli!

Terwijl jij van de lekkere tunes geniet vermaken de kinderen zich in de ballenbak, worden prachtig geschminkt of zweven rondjes in de zweefmolen (volwassenen mogen hier ook in).

Je vriendengroep, collega's, familie of zelfs je eerste afspraakje… Met wie kom jij lekker samen eten?

Winkel Alkmaar

Alkmaar Culinair Plaza

6, 7 & 8 september


En last but not least: Alkmaar Culinair Plaza! Entertainment, culinair hoogstaande versnaperingen en veel plezier. Dit jaar kan je weer lekker culinair genieten op 6, 7 en 8 september! 

Al sinds 1992 wordt Alkmaar Culinair Plaza georganiseerd. Sinds 2018 is het evenement verhuisd naar de Alkmaarder Hout. De groene locatie wordt aangekleed met vlonders, stijlvolle tenten en een luxe skylounge. Honderden culinaire hapjes en heerlijke drankjes worden geserveerd door (lokale) ondernemers. 

Zoals ieder jaar gaat de opbrengst van Alkmaar Culinair Plaza naar goede doelen.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

6 fijne terrassen in Alkmaar

Evenement aanmelden

alle Horeca- gelegenheden

8 redenen voor een bezoek

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.