Alkmaar door de ogen van Daphne

Alkmaarders nemen het woord in deze rubriek, zij vertellen over zichzelf, hoe zij in Alkmaar terecht zijn gekomen en over hun favoriete plekken in de stad.

Over Daphne

Daphne is een echte Alkmaarse. Ze is hier geboren en getogen en woont nu nabij de binnenstad. Daphne heeft meer dan negen jaar in de evenementenbranche gewerkt. Drie jaar geleden heeft ze een gewaagde stap gemaakt. “Vanuit het niets belde ik mijn baas op om te zeggen dat ik ging stoppen,” vertelt ze. Nu werkt Daphne als opruimcoach en maakt ze het leven van veel Alkmaarders een stuk overzichtelijker. Daphne vertelt: ”Vanaf dat moment realiseerde ik me ook dat Alkmaar eigenlijk nog veel leuker is dan ik tot die tijd gezien had.”

Wil je meer weten over Daphne en haar bedrijf? Volg haar dan op Instagram: @firma_opgeruimd

 

Duurzaam Alkmaar

Duurzaamheid is voor Daphne heel belangrijk. Ze maakt duurzaamheidspakketten met wasbare watjes en zelfgemaakt wasmiddel. Daphne vertelt: "Ik vind het leuk dat Alkmaar nu met duurzame dingen bezig is. Er is een innovatieraad, koffieprut wordt opgehaald bij restaurants, et cetera.” 

Met haar gezin gaat Daphne regelmatig op pad met happers en prikkers van de gemeente. Daphne en haar gezin halen dan veel vuil op tijdens een 'Trashwalk' of tijdens het suppen door de grachten. Ze vindt dat iedereen iets duurzamer zou moeten leven. "Ook een klein gebaar als minder plastic gebruiken is al mooi."

Foto: Van Daphne

 

Alkmaar in rust

"Alkmaar is op zijn mooist als er weinig mensen buiten zijn,” vertelt Daphne. Ze loopt graag in haar eentje over de grachten en door de oude binnenstad, maar wel het liefst vroeg in de ochtend of laat in de avond. “Als er net een regenbui is geweest om een uur of negen en er niemand is, dan is Alkmaar zó mooi en rustig. De stad is gewoon fantastisch, de historie, de panden ..."

Foto: Instagram @donography1

 

De favorieten van Daphne:

Favoriete restaurant

"De Binnenkomer is het allerleukste restaurant omdat je daar veel vegetarische gerechten kunt eten,” vertelt Daphne terwijl haar zoon het woord "Lekker!" roept. Daphne vindt De Binnenkomer heel knus. ”Ze hebben tweedehands meubels en dat spreekt mij erg aan. Het is er ook heel relaxed! En ze schenken soms spontaan even je glas bij. Lekker losjes!” 

Foto: Instagram @DeBinnenkomer

 

Favoriete winkel

Daphne komt graag bij tweedehands winkels. "Ik vind de ReShare Store heel leuk, van het Leger des Heils. Er wordt vaak gedacht dat het een winkel is voor mensen met een kleine beurs, maar concept is juist dat iedereen daar leuke vintage kleding kan vinden.” 

Foto: Facebook @ReShare Store Alkmaar (Alkmaar)

 

Rondje om de stad

Daphne vertelt dat mensen meestal midden in het centrum blijven, maar aan de rand is het ook leuk om te wandelen. "De Accijnstoren is heel mooi. Vooral omdat je vanaf daar geweldig uitzicht hebt over het water." Als je een rondje om de stad gaat lopen, raadt Daphne aan om van de Accijnstoren naar het IJkgebouw, door het Victoriepark, dan dwars door het centrum richting de Molen van Piet, over het bolwerk naar de Kneppelbrug te wandelen. 

Foto: Instagram @estherh_fotografie

 

Nominatie Alkmaar door de ogen van...

Voor de volgende editie van Alkmaar Door De Ogen Van ...  hebben wij Daphne gevraagd wie zij wil nomineren. Gilberte Wit van 'La vie de Gigi' doet de volgende keer haar verhaal in deze rubriek.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

Winkelen in Alkmaar

Bezoek Musea

Ontdek je eigen stad

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.