Culinair Alkmaar

In Alkmaar heb je een enorme keuze aan restaurants voor een heerlijk avondje uit eten. Maar ben jij meer opzoek naar een culinair avondje uit? Waar je kan genieten van een prachtig gedekte tafel met een bijpassende wijn bij elk gerecht? Lees dan deze blog voor de leukste tips.

Restaurant Neder

Midden in de binnenstad van Alkmaar vind je Neder. ​​Neder is een prachtig restaurant en is sinds april 2022 geopend. Bij Neder wordt er een vast menu geserveerd. Het menu bestaat uit kleine gerechten, geïnspireerd door de Nederlandse natuur. Elk seizoen in een ander thema. Bij het menu schenken ze bijpassende, natuurlijke dranken van Nederlandse bodem zoals wijn, bier en cider. De non-alcoholische dranken maakt Neder volledig zelf. Dit zijn gefermenteerde drankjes als kombucha, kefir en kwas, die speciaal zijn ontworpen bij de gerechten. ​

Neder | Laat 85

Rue de la Plume

Chef-kok Luella Molenaar en maitre sommelier Madelene van Zoelen zijn eigenaar van het prachtige restaurant Rue de la Plume. Er wordt hier hartstochtelijk gekookt en bijpassende wijnen zijn zorgvuldig uitgezocht. Er zijn hier geen keuzes à la carte, maar wel een verrassingsmenu dat in meerdere gangen besteld kan worden. De bediening bij Rue de la Plume en de persoonlijke aandacht die je hier krijgt zijn erg goed. Rue de la Plume is het enige restaurant in Alkmaar dat met een mooie vermelding in de Michelinapp staat.

Rue de la Plume | Veerstraat 22

Restaurant 't Fnidsen

Restaurant 't Fnidsen is te vinden in de prachtige Oude Stad. Het is een initiatief van Sam Piscaer en Martijn Rootring. In het restaurant serveren zij een 4- gangen verrassingsmenu van de chef. Dit menu is samengesteld door de chef en daarin zijn geen aanpassingen mogelijk. Wil je liever jouw eigen keuze maken? Dan kan je zelf een keuze maken uit een uitgebreid a-la-carte menu gebaseerd op Franse invloeden en wordt elke acht weken vernieuwd. In de wijnlounge kan je kiezen uit maar liefst dertig 'open flessen'.

Restaurant 't Fnidsen | Fnidsen 107-109

Fernando's Bar - Restaurant Alkmaar

Bij Fernando’s Bar - Restaurant bepaalt de chef het menu, rekening houdend met jouw wensen. Fernando en Mark serveren in het restaurant een 5-gangen verrassingsmenu. Daarnaast kan je een keuze maken uit een uitgebreid assortiment wijnen, speciaalbieren en overige dranken. Fernando's Bar - Restaurant stond vorig jaar weer in de nieuwe Lekker500. Dit is dé restaurantgids van Nederland waar culi-liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken.

Fernando's Bar - Restaurant | Peperstraat 1

De Koperen Pot

De Koperen Pot, gelegen aan de eerste gracht van Alkmaar, combineert gezelligheid en lekker Frans eten in een kleine, sfeervolle bar bistro. De seizoensgebonden gerechten worden met de grootste zorg en finesse achter de bar bereid. De Koperen Pot biedt u een heerlijk diner in de fijne ambiance van de historische stad Alkmaar.

De Kopere Pot | Luttik Oudorp 59

Restaurant 't Stokpaardje

Bij Restaurant 't Stokpaardje kan je genieten van de geruststellende tijdloosheid van de klassieke Franse keuken in een gezellige ambiance. Geniet van te voren van een heerlijk huisaperitief, daarna kan je kiezen uit een maandelijks wisselend 3 tot 7 gangen diner met bijpassende wijnen. Bij 't Stokpaardje werken ze met zoveel mogelijk dagverse en biologische streekproducten. Verse vis, kwalitatief vlees, maar ook als vegetarische gast kom je bij 't Stokpaardje culinair aan jouw trekken.

Restaurant 't Stokpaardje | Vrouwenstraat 1

Roberto - Bar e cucina

Bij Roberto bar e cucina wordt op traditionele wijze Italiaanse gerechten bereid, zoals dit ook bij een trattoria in Italië gebeurd. Van antipasti, primi piatti tot dolce, onze kaart neem je mee op reis door Italië. Van het noordelijke Lombardije, via Toscane tot aan het zuidelijke Calabrië, diverse bekende en minder bekende streek-gerechten hebben hun plek gevonden op de kaart. En, net als in Italië, maken zij de pasta en het pizzadeeg dagelijks vers.

Roberto bar e cucina | Kennemerstraatweg 159

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Leuke koffietentjes

Musea

Horeca

Lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.