Cocktails in Alkmaar

Heb jij zin om op het terras of binnen in het restaurant te genieten van een heerlijke, zomerse cocktail? Dan heeft Alkmaar super leuke plekjes waar je terecht kan! Bekijk hier onze tips waar jij de lekkerste cocktails kan halen.

1480FoodBar

1480FoodBar is een plek waar liefde voor smaken, passie voor authenticiteit en een intieme ambiance samenkomen. Daarom is dit ook een perfecte plek voor een cocktail!

Bij 1480FoodBar is er een speciale cocktail kaart waar je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan cocktails. Ga je voor de klassieke cocktails of voor een meer gewaagde keuze, namelijk de signature cocktails van de mixologist? Ze verzekeren dat je deze smaken van de cocktails nergens anders zo ervaart.

1480FoodBar, Mient 16

Mr. Gold

Op het altijd zo gezellige Waagplein vind je trendy cocktailbar & shared dining restaurant Mr. Gold. In de weekenden kun je bij Mr. Gold heerlijk relaxed komen loungen tot 01:00 onder het genot van de beste tunes. Ervaar bij Mr.Gold liefde voor cocktails, wijn, lekker eten, muziek en kunst.

Mr. Gold, Houttil 20

Aloha Café

Bij het Aloha Café waan je je met een cocktail helemaal op een zonnige plek! Er heerst hier een gezellig vakantiegevoel in het café. Je hebt hier een ruime keuze uit lekkere cocktails, mocktails of verfrissende limonades. Ga jij voor een strawberry daiquiri of toch voor een long island iced tea? Bij jouw gekozen cocktail kun je in ieder geval genieten van heerlijk "streetfood to share". Dit maakt het toch helemaal compleet?!

Aloha Café, Verdronkenoord 121

Wolf Hotel Kitchen & Bar

Ga je voor een gin tonic of een van de andere huisgemaakte cocktails? Wolf zet voor jou je favoriete drankje op tafel. Of je nu zin hebt in een Aperol Spritz, diverse Martini's of de geliefde Unicorn Cocktail. Laat je verrassen in het restaurant of op het (verwarmde) terras. In combinatie met een lekkere cocktail kan je kiezen uit de meest veelzijdige lekkernijen bij Wolf. Van kerrie-masala kroketjes tot butterfly gamba's, samosa's en vegetarische bitterbalen. Hier gaan ze net een stapje verder dan je gewend bent.

Wolf Hotel Kitchen & Bar, Mient 3

Javaanse Meisjes

Helemaal vanuit Java naar Alkmaar: Javaanse Meisjes gaan hun eigen weg. Ze zijn stoer, grensverleggend en een tikkeltje opstandig, maar vergeten nooit waar ze vandaan komen.

Onder leiding van sterrenchef Ron Blaauw & chef Agus Hermawan brengt het team van Javaanse Meisjes mensen bij elkaar met het beste bindmiddel dat er bestaat: good Indonesian food! Maar dan net even anders...

Deze swingende, exotische gastrobar in het centrum van Alkmaar mixt sensationele Indonesische & Chinese smaken. Daarbij serveren zij ook spannende cocktails en/of gin & tonics. 

Javaanse meisjes, Houttil 34

Stadsstrand De Kade

Stadsstrand De Kade in Alkmaar is een heerlijke plek om lekker te loungen! Je waant je hier aan een tropisch strand midden in de stad. In deze zinderende urban jungle geniet je van de lekkerste cocktails en internationale hapjes, maar ook voor een uitgebreid diner zit je hier goed. Plof neer bij een knapperend haardvuurtje, klets bij met vrienden of kom dansen, terwijl je ondertussen uitkijkt over het levendige Noordhollands Kanaal.

Stadsstrand de Kade, Noorderkade 1027

Mojo's

Mojo’s is een bar/club/restaurant in Alkmaar met een internationale look and feel. Mojo’s staat voor kwaliteit, diversiteit, vrijheid en genot. Laat je verrassen door de muziek, het eten en de gezellige service die zij je graag bieden. Bij Mojo's kan je genieten van heerlijke cocktails in combinatie met een ongedwongen sfeer. Dit leidt tot een ideale plek voor een middag of avondje uit. Dit kan op het grote terras op het Waagplein of knus binnen.

Mojo's, Houttil 18

Mooij

In het oudste horeca pand van Alkmaar wat voorheen "Het Gulden Vlies" was, vind je nu het prachtige restaurant Mooij! Bij Mooij kun je genieten van heerlijke shared dining gerechten met Zuid-Amerikaanse moves. Hiernaast bieden zij lekkere cocktails en mocktails aan om jouw avond compleet te maken. Ga jij voor de passion fizz mocktail of voor de moscow mule? Kom gezellig langs!

Mooij, Koorstraat 30

nog meer leuke plekjes

Er zijn in Alkmaar natuurlijk nog heel veel leuke andere plekjes waar jij vast een heerlijk cocktail of ander drankje kan komen halen? 

Bekijk ons overzicht met alle horecagelegenheden.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.