Blog: Bijzondere terrassen

Alkmaar zit vol met terrasjes waar je heerlijk kunt neer ploffen. Toch op zoek naar een uniek plekje? Wij hebben een lijstje gemaakt met de meest bijzondere terrassen (van Alkmaar)!

Bijzondere terrassen Alkmaar

Groene Strand

In het groene hart van Alkmaar


Het Groene Strand ligt midden in het groene hart van Alkmaar, ‘Stadspark de Hout’. Op dit terras geniet je van de rust, een lekker kopje koffie, hapje of borrel. En dit allemaal met je voeten in het gras. Zin om nog wat actiefs te doen? Maak dan een mooie wandeling in Stadspark de Hout, langs de stadsboerderij of bezoek de Kabouterhoek Speeltuin.

Groene Strand | Stadspark de Hout 

de Boom

Biertjes proeven op de boot


Wie zegt dat een museum saai is? Bij Biermuseum De Boom leer je alles over het brouwen van jouw favoriete biertjes. Eindig met een regionaal biertje op het terras en de dag is compleet!

Proeflokaal de Boom | Houttil 1

Scrapyard

Alkmaars bier


Heb je zin in een biertje buiten het centrum? Dan zit je goed bij taproom The Scrapyard in Overstad. De taproom is een initiatief van de echt Alkmaarse brouwerij 'De Moersleutel' en bierspecialist Rick Ooms. De taproom beschikt over 20 tapkranen waarvan 10 zijn gevuld door bier van De Moersleutel en de andere 10 door bevriende brouwerijen. 

Scrapyard | Pettemerstraat 15

Stadsstrand De Kade

Zonnen op hét strand van Alkmaar


Met je voetjes in het zand en een koud biertje in de hand, zorgt Stadsstrand De Kade voor het ultieme zomergevoel. Én dat terwijl je op loopafstand bent van de historische binnenstad van Alkmaar. Op het menu vind je comfort food klassiekers met een lokaal, authentiek en biologisch tintje. 

Staddstrand De Kade | Noorderkade 1027

Pluim (Schuit)

Everyone on board!


Nu het Gulden Vlies is gesloten, heeft Pluim er een nieuw terras bij: de Pluimschuit! Kom voor een verkoelende borrel of neem een keuze uit het uitgebreide menu van Pluim. En zit de Pluimschuit vol of zin in iets anders? Dan heeft Pluim ook nog een heerlijke stadstuin!

Pluim (Schuit) | Ritsevoort 12

Stadsstrand De Kade

Ijkgebouw

Huiselijk borrelen


Aan de rand van het centrum van Alkmaar, gelegen in het groene Victoriepark, vind je IJkgebouw: een historisch pand d.d. 1887. Hoewel dit pand van oorsprong werd gebruikt als kantoor, is het in 2016 omgetoverd tot restaurant met een ambachtelijke, onderscheidende keuken, bestaande uit een ruim gezond assortiment. Dit alles wordt geserveerd in een setting van deze tijd met zowel vintage en industriële details als botanical en huiselijke sferen.

Ijkgebouw | Alckmariapad 2

GAS!fabriek

Een groene oase


Hiervoor werd er bijna een eeuw lang gas gepoduceerd, maar nu is de GAS!Fabriek omgetoverd tot een groene horecaspot waar je jezelf kunt opladen. Omringd door een groene oase en stadslandbouw kun je heerlijk genieten van een ijskoud drankje, een lunch of dinner.

GAS!Fabriek | Helderseweg 28

Restaurant D'arrêt

Locked up


Restaurant- en bar D'arrêt is onderdeel van The Fallon Hotel - de voormalige Schutterswei-gevangenis. Logeren en dineren in een oud gevangenis is natuurlijk heel bijzonder, maar wat veel mensen niet weten is dat D'arrêt ook geopend is voor gasten van buitenaf. Het ruime terras zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van de laatste zonnestraaltjes. 

Restaurant D'arrêt | Prins Bernhardlaan 16 

Molenschuur

Borrelen pal naast de molen De Gouden Engel


Genieten van lekker eten, drinken en meer in een ongedwongen sfeer. Dat is De Molenschuur! Gelegen op een unieke locatie, pal naast de prachtige molen De Gouden Engel. In het restaurant worden heerlijke gerechten geserveerd, zowel ´s middags tijdens de lunch als ´s avonds voor het diner. 

Molenschuur | Kanaaldijk 236

 

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

6 fijne terrassen in Alkmaar

Vriendenweekend

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.