Alkmaar door de ogen van Bettina

Alkmaarders nemen het woord in deze blog, zij vertellen over zichzelf, hoe zij in Alkmaar terecht zijn gekomen en over hun favorieten.

Over Bettina

Bettina is in haar leven al zó vaak verhuisd dat ze is gestopt met tellen. Nu woont ze samen met haar man Theo en hun kat (genaamd Poes) alweer ruim 12 jaar op een woonark in Alkmaar - en ze willen hier nooit meer weg. Ruim 25 jaar geleden verhuisde Bettina naar Alkmaar, waar ze haar man Theo ontmoette - waar zij nu 15 jaar mee is getrouwd. In haar tijd hier, is ze al ruim 20 keer verhuisd. “Nu hebben we het helemaal naar ons zin. We hebben hebben hier een geweldig uitzicht,” vertelt ze. Vanaf de woonark van Bettina kijk je uit op de Accijns- en Waagtoren. “Ik zit ’s avonds vaak in de stoel voor het raam om de zonsondergang vast te leggen en met onweer ben ik helemaal niet weg te slaan voor het raam.” Wil je graag meegenieten van het uitzicht van Bettina? Dan kun je haar volgen op Instagram: @bettina_bisschops.

Nieuwbouw Turfmarkt

De eerste woonark waar Bettina in woonde was op de Turfmarkt. "Zo’n 10 jaar geleden lagen daar zes arken, dat was toen nog een stuk kleiner. Toen de hele Turfmarkt vernieuwd werd en de nieuwe wijk eromheen is gebouwd, hebben wij eerst een tijdje achter op het Zeglis gewoond in een ark. Langzamerhand zijn we steeds meer naar voren toe gegaan en nu wonen we op de eerste ark met een geweldig uitzicht op Alkmaar.”

De hele wijk rondom Turfmarkt is in de afgelopen jaren opgebouwd. Bettina ging van geen buren naar een paar honderd. Of ze dat jammer vindt? “Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant is het ook heel gezellig. Je kent een heleboel mensen en zwaait vrolijk naar iedereen die je tegenkomt. Daardoor is er ook veel sociale controle, wat heel prettig is!"

Foto: instagram Bettina

Op het water

Bettina en haar man zijn gek van water. Ze wonen op hun ark, hebben een eigen sloep en hebben de Alkmaarse Bootjes Verhuur opgericht – wat nu is overgenomen door hun zoon. Bettina vindt het leven op de ark heerlijk. “Als je op een ark woont, woon je vrijstaand. We wonen aan de rand van het centrum en hebben altijd met de natuur te maken. Je ziet de vissen springen en de vleermuizen voorbij vliegen. Echt uniek!” 's Zomers gaan Bettina en Theo vaak een paar weken op pad met de sloep. “Dit jaar willen we naar Texel. Dan willen we gaan proberen of Poes mee kan. Als we naar Texel gaan en we nemen hem mee, dan kan hij in ieder geval niet van het eiland af, haha.”

Tip van Bettina
“Alkmaar heeft veel water en is zo mooi vanaf het water. Maak een rondje op de rondvaartboot, dan hoor je ook gelijk meer over de geschiedenis van de stad. We hebben prachtige gebouwen in Alkmaar. Het doet ook wel een beetje aan klein Amsterdam denken. In principe hebben wij hier alles wat de hoofdstad ook heeft. Het is hier alleen veel overzichtelijker en gezelliger!”

Foto: instagram Bettina

De favorieten van Bettina:

Favoriete restaurant

Over haar favoriete restaurant hoeft Bettina niet lang na te denken. 

"Turfmarkt staat met stip op één, want het is van onze dochter. Daar zitten we graag, het is er altijd gezellig."

Favoriete park

"Wat mij opvalt in Alkmaar is dat er zoveel parken zijn! Ik heb lang een hond gehad en ik kon altijd binnen een paar minuten in een park zijn. Het liefst ga ik naar De Hout. Daar heb je de stadsboerderij en er is ook een leuk speeltuintje voor de kleinkinderen." 

Favoriete activiteit

"Ik wandel graag in de Oudorperpolder. Verder ben ik dol op het Waagplein en de Platte Stenenbrug, en 'd Oude Stad, met die smalle straatjes. Altijd leuk om daar te wandelen! Ook loop ik vaak langs de Singel. Ik vind het leuk om te zien dat het de laatste jaren een populaire plek is geworden en dat mensen daar gezellig gaan zitten."

Nominatie Alkmaar door de ogen van...

Voor de volgende editie van Alkmaar door de ogen van... hebben wij Bettina gevraagd wie zij graag aan het woord wilt laten. Frans en Nicolet van de Grachtenrondvaart Alkmaar doen de volgende keer hun verhaal in deze rubriek.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

Winkelen in Alkmaar

Bezoek Musea

Ontdek je eigen stad

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.