Alkmaar Door De Ogen Van ... Hilde

Alkmaarders komen aan het woord in deze rubriek! Zij vertellen over zichzelf en hun werk, over hoe zij in Alkmaar terecht zijn gekomen en over hun favorieten in de stad.

Over Hilde

Het is perfecte tijd om deze herfst-lover aan het woord te laten, Hilde is er namelijk gek op. 'Het is mijn favoriete seizoen, de geuren en kleuren en lekker koken, ik ben iemand die lachend door de regen fietst!'

Deze geboren en getogen Alkmaarse heeft een tijdje in Amstelveen gewoond. Ze heeft, nu ze terug is in haar home-town, de stad weer helemaal herondekt.

We spreken Hilde in haar knusse en warme studio waar ze een mooi plekje gecreëerd. Ze geeft hier onder andere massages, Yoga Nidra sessies en Reiki healings.

Haar studio opende ze aan het begin van de eerste lockdown in 2020. Hierdoor is Hilde op een creatieve manier van start gegaan en heeft ze lockdown-specials ontwikkeld; van wandelmeditaties tot een Reiki podcast. Ook op afstand kan er, volgens Hilde, een mooie connectie met iemand ontstaan.

Ben jij benieuwd wat Hilde allemaal doet? Volg haar dan op haar Instagram via @hildevanderwerff.nl of @hilde.vanderwerff

Ontspanning

Hilde voelt dat het haar missie is om mensen te helpen dieper te ontspannen, weer terug te laten komen bij zichzelf, in hun kracht te zetten, energie te geven en een stukje te helen.

"Het persoonlijke contact, weten wat er bij iemand speelt, vind ik heel belangrijk. Dat is denk ik wat mensen aan mij bindt."

 

Trots op Alkmaar

"Ik houd van de authenticiteit van de stad en de mensen. Het verschil tussen Amstelveen en Alkmaar is groot. Mensen lopen hier met een glimlach op hun gezicht. Zijn warm en vriendelijk. De sfeer in de stad is heel prettig!

De gebouwen en de gezelligheid zijn hier zó bijzonder. Het is klein, maar er verandert elke maand wel iets. Er komen steeds leukere tentjes en de vibe verandert op een positieve manier."

De favorieten van Hilde:

Favoriete koffietentje

"Hier om de hoek zit Roast, daar haal ik vaak koffie! Het zijn de buren dus ik kom er graag."

"En bij Anne&Max hebben ze heerlijk bananenbrood. Daar haal ik ook salades. Die laat ik hier vaak bezorgen als ik aan het werk ben." 

Favoriete winkel

"Twentyonewood, ik winkel is fantastisch en qua service begrijpen ze het daar precies. Als ik ergens ga winkelen, is het daar!"

Favoriete plek

"De Gasfabriek is een heerlijke plek om een borrel te doen, in de zomer kun je er ook heerlijk in de tuin zitten."

De Gasfabriek is ook te boeken als evenementenlocatie. "Ik heb er weleens een yoga-avond georganiseerd. We begonnen met een Yoga Nidra sessie met ademwerk, en daarna is er een shared dining diner van zes gangen geserveerd. Het was een prachtige avond!"

"Het Bolwerk vind ik een heerlijke plek om te wandelen, en het Heilooerbos is natuurlijk een prachtig bos."

 

Volgende Editie Alkmaar door de ogen van...

De volgende editie van Alkmaar Door De Ogen Van zal rond de feestdagen verschijnen …

Als er één Alkmaarse ondernemer het kerstgevoel tot leven laat brengen in haar winkel is het wel Esther van 'Sjeintje Boterkoek'. Zij komt aan het woord in de volgende editie. 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

Winkelen in Alkmaar

Bezoek Musea

Ontdek je eigen stad

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.