Alkmaar Door De Ogen Van ... Gilberte

Alkmaarders komen aan het woord in deze rubriek! Zij vertellen over zichzelf en hun werk, over hoe zij in Alkmaar terecht zijn gekomen en over hun favorieten in de stad.

Over Gilberte

De geboren en getogen Alkmaarse Gilberte Wit vindt het heerlijk om in de binnenstad te wonen. “Het is er altijd gezellig!” 
Gilberte woont tegenover het Bolwerk en heeft vanuit haar huis uitzicht op de kerk. “Dat was vooral afgelopen winter prachtig om te zien, met al die sneeuw!”

Samen met haar twee kinderen gaat Gilberte het liefst op vrijdagochtend naar de Kaasmarkt, en daarna een ijsje halen bij ijssalon IJssalon De Mient, waar ze vroeger gewerkt heeft.

Vijf jaar geleden begon Gilberte haar eigen business: La Vie De Gigi. Een webshop met een groot en divers assortiment. Van vintage meubels tot Ierse kleden en van hele leuke kerstballen tot fleurige theedoeken: er is van alles te vinden! 

Wil je dat zelf graag zien? Volg haar dan op Instagram via @laviedegigi_home en 
@laviedegigi_vintage en kijk op www.laviedegigi.com

 

 

Geluksmomentje

“Mijn geluksmomentje in de stad is in de vroege ochtenduren. Als de stad aan het ontwaken is en je overal mensen hoort rommelen. Het bloemenstalletje dat zich klaar maakt voor de dag, de leveranciers die handel naar de winkels komen brengen. Dát is voor mij typisch Alkmaar!”

Foto: van Gilberte

 

Gek op tuintjes

Gilberte is gek op tuintjes met mooie bloemen. “Vlinderstruiken vind ik heel gaaf om te planten en te verzorgen. Het ziet er supergezellig uit en is ook nog eens goed voor de natuur."

Gilberte vindt de vergroening van Alkmaar dan ook erg belangrijk. "Ik ben groot fan van het 250 geveltuintjes-project in samenwerking met de gemeente. In de toekomst zou ik hier graag mijn steentje aan bij willen dragen.”

Foto: van Gilberte

 

De favorieten van Gilberte:

Favoriete koffietentje

Gilberte zit graag met haar vriend en kinderen bij Anne&Max. “Ze zijn altijd lekker vroeg open en je zit er áltijd goed. De koffie en de hapjes zijn heerlijk!”

Foto: van Gilberte

 

 

Favoriete winkel

Versierd!” De winkel op de Boterstraat is van haar nichtje Gabrielle. “Ik ben echt supertrots op haar, op hoe ze alles aanpakt. De winkel staat altijd vol met mensen!”

Een echte verborgen parel van Alkmaar is volgens Gilberte bloemenzaak Arie Nuyens op de Nieuwlandersingel. “Daar ga ik naartoe als ik mezelf echt wil verwennen met een mooie bos bloemen of een plant.”

Foto: van Gilberte

Hardlopend een rondje door de stad

Het liefst doet Gilberte wekelijks een (hardloop)rondje door de stad. Ze rent altijd een ander rondje, maar vaak gedeeltelijk door de Alkmaarderhout. Haar kinderen mogen mee. “De oudste rent, de jongste gaat gezellig mee op zijn fiets." Als ze door de Alkmaarderhout gaan, probeert Gilberte de Kabouterhoek te vermijden. “Anders komen we natuurlijk nooit meer thuis ...”

Foto: van Gilberte

 

 

Nominatie Alkmaar door de ogen van...

Voor de volgende editie van Alkmaar Door De Ogen Van … vroegen wij Gilberte wie ze graag aan het woord wil laten. Daar hoefde ze niet lang over na te denken. “Mijn nichtje Gabrielle van Versierd natuurlijk!” Gabriëlle zie je dan ook terug in de volgende editie van deze rubriek.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

Winkelen in Alkmaar

Bezoek Musea

Ontdek je eigen stad

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.